"Razbio" međunarodnu narko mrežu: Srbin postao najbolji policajac u Australiji

Zivot i stil - Nedelja 03.11.2019 - 12:54

Policajac srpskog porekla detektiv Igor Rusmir dobitnik je prestižne nagrade "Mik Miler", koja se tradicionalno dodeljuje najboljem policajcu u australijskoj državi Viktoriji, objavio je list Ejdž iz Melburna.

Igor obitnik prestižne nagrade Igor obitnik prestižne nagrade "Mik Miler" FOTO: Victproa police
Igor Rusmir došao je u Australiju sa roditeljima i sestrom 2000. godine. Da bi pomagao porodici, odmah po dolasku počeo je da radi, a sada je dobio nagradu jer je zahvaljujući njemu otkrivena i razbijena organizovana medunarodna mreža dilovanja droge fentanil.
 
Do sada se verovalo da ova droga, koju zdravstveni radnici nazivaju i "oružjem za masovno uništenje", nije široko rasprostranjena u Australiji.
 
Međutim, Rusmir je verovao drugačije, pa je pokušavao da u to ubedi svoje pretpostavljene. On kaže da se na početku osećao potpuno van svog područja delovanja.
 
Nakon početne sumnjičavosti, Rusmir je uspeo, ne samo da ubedi svoje pretpostavljene, već i da dokaže da se ta opasna droga godinama prodavala posredstvom ilegalnih sajtova.
 
Epilog svega je da je jedan od dilera osuđen, a da su njegovim hapšenjem otkriveni organizatori i način krijumčarenja fentanila u Australiju.
 
Smrtonosna droga fentanil, koja je 50 puta jača od heroina i 100 puta od morfijuma, izazvala je epidemiju slučajeva fatalnog predoziranja u SAD i Kanadi. Samo dva miligrama ove opasne supstance dovoljna su za sigurnu smrt onoga ko je uzima.
 
Fentanil je u svetu postao poznat po tome što je usmrtila poznatog pevača Prinsa. Ova droga postaje sve veći problem Evropi, ali i Australiji, iako se nije verovalo da je dostupna na Petom kontinentu.
 
Samo tokom prošle godine u Velikoj Britaniji je od konzumiranja ove droge preminulo 60 ljudi.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: