Benzin otišao na 131 dinar: Evo kako se menjala cena goriva u Srbiji, i nastavlja

Regionalne vesti - Sreda 15.07.2020 - 13:34

Benzin je skuplji u proseku za 7 do 8 dinara

Razika u dizelu je nešto manja FOTO: Shutterstock Razika u dizelu je nešto manja FOTO: Shutterstock
Pre desetak dana pisali smo da je primetan blagi skok cene benzina na našim pumpama. To se poklopilo sa pomeranjem akciza. Međutim, cene očigledno ne staju. 
 
Jutros je benzin za naše vozače koštao čak 131 dinar, što je skok od 8 dinara ako uporedimo sa cenama od pre mesec dana kada se on sipao za 122-123 dinara.
 
Razika u dizelu je nešto manja, ali je i on skočio na 139, u zavisnosti od pumpe (prethodno je koštao oko 130, pa 134 dinara prošle nedelje)
 
Istovremeno, cena berela na svetskom tržištu istovremeno kreće se oko 40 dolara i nije još stabilizovana, ali ono što jeste sigurno je činjenica da se barel značajno oporavio u odnosu na period iz marta i aprila kada je bio i u negativnoj zoni.
 
Naftaši su se dodatno ugradili u cenu zbog promene akcize, što su ranije i predvideli  sagovornici Telegrafa.
 
Primena novih akciza trebalo je da počne još 1. februara, ali je odložena za 1. jun, da bi nedavno bila pomerena za još mesec dana. Akcize su usklađene sa godišnjim indeksom potrošačkih cena u 2019. godini pa će sada biti uvećane za otprilike jedan dinar.
Telegraf, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: