Bugari i Grci česti gosti Niša

Regionalne vesti - Sreda 16.05.2018 - 08:39

U prva tri meseca tekuće godine nastavljen pozitivan trend rasta broja turista

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

U periodu od januara do marta ove godine povećan je ukupan broj turista koji su posetili naš grad za 12 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Od toga, broj domaćih turista porastao je za 7 odsto, dok se broj gostiju iz inostranstva, prema podacima Zavoda za statistiku Republike Srbije, uvećao za 16 procenata.

Povećan je i broj noćenja za isti period i to 13 odsto u odnosu prošlu godinu, pa sada iznosi 33 389, pri čemu je broj ostvarenih noćenja domaćih turista veći za 17, a stranih za 9 odsto.
Kada je reč o zemljama porekla gostiju iz inostranstva, u prvom kvartalu ove godine najveći broj turista u Niš je došao iz nama susednih zemalja: Bugarske i Grčke, ali primetan je i porast stranih gostiju iz Kine, Makedonije i Švedske.

Najveći broj turista Niš je posetio u martu, kada je došlo do ukupnog povećanja broja gostiju za 22 procenta u odnosu na isti period lane.

Niške vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: