Dr Kon objasnio koja deca bi mogla da krenu kasnije u školu

Regionalne vesti - Četvrtak 27.08.2020 - 10:46

Zbog epidemiološkog rizika koji postoji kod ljudi koji se ovih dana vraćaju sa odmora iz raznih zemalja, moguće je da ćemo preporučiti da deca koja su bila izvan Srbije sa zakašnjenjem od 10 dana krenu u školu, najavio je za "Politiku" dr Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje kovida 19.

Ne bi bilo mnogo takve dece FOTO: Getty Images Ne bi bilo mnogo takve dece FOTO: Getty Images
On ističe da postoji epidemiološki rizik da ovi đaci dođu zaraženi virusom korona i da bi bilo mudro odložiti njihov povratak u školske klupe.
 
- To je važna stvar o kojoj ću pričati na sledećem sastanku Kriznog štaba. Tako bi se rizik od zaražavanja dece u školama smanjio na najmanju moguću meru. To je moja lična ideja koja ima smisla i dobro bi bilo ako bi se usvojila barem kao preporuka. 
 
Ne bi bilo mnogo takve dece. Možda nekoliko desetina njih u celoj Srbiji. Što se tiče drugih učenika, tu nema bojazni jer je sve dobro pripremljeno za njihov početak nastave. Treba napomenuti da samo zdrava deca treba da krenu u školu - naglasio je dr Kon.
 
Na pitanje kako zaštiti predškolce i da li oni treba da nose maske, doktor Kon je ranije rekao da prema dolascima dece u vrtiće treba imati "popustljiv odnos".
Politika, OKRadio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: