HAN: 4,5 miliona za preduzetnike

Regionalne vesti - Sreda 09.11.2016 - 22:39

Vranje - Opština Vladičin Han donela je odluku o uslovima za dodelu sredstava po osnovu ”De minimis” državne pomoći preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima za refundiranje troškova nabavke mašina ili opreme u 2016. godini.

Vladičin Han u akciji pomoći preduzetnicima; FOTO: OK Radio Vladičin Han u akciji pomoći preduzetnicima; FOTO: OK Radio

Opština Vladičin Han dodeljuje bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od blizu 4,5 miliona dinara, koja su obezbeđena budžetom za 2016. godinu.

Sredstva su namenjena za refundaciju troškova nabavke mašina ili opreme radi osavremenjivanja procesa proizvodnje, stabilizacije proizvodnje, investiranja u nova i savremena sredstva za rad i proizvodnju.

Cilj je razvoj privrede i preduzetništva na teritoriji opštine Vladičin Han, zadržavanja postojećih i otvaranja novih radnih mesta a sve u cilju smanjenja nezaposlenosti.

Pravo na „de minimis“ državnu pomoć imaju preduzetnici, mikro i mala pravna lica radi unapređenja svoje delatnosti, jačanja konkurentnosti i kapaciteta i povećanja broja radnika.

Rok za podnošenje prijave je do utroška sredstava a najkasnije do kraja novembra.
 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane opštine Vladičin Han u okviru medijskog projekta. Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav opštine Vladičin Han.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: