Hteo da pobije roditelje, pa napao policiju

Regionalne vesti - Subota 18.05.2019 - 18:20

Policijski službenici su uspeli da savladaju napadača bez upotrebe oružja

Tragedija je izbegnuta zahvaljujući prisebnosti policajaca FOTO: Free Images Tragedija je izbegnuta zahvaljujući prisebnosti policajaca FOTO: Free Images
Policajci u Tutinu napadnuti su juče, kada je pomahnitali napadač i psihički bolesnik nožem nasrnuo na njih. Tragedija je izbegnuta samo zahvaljujući prisebnosti policajaca, saopštio je sindikat NPSS, piše Telegraf.
 
Sve je počelo kada su policajci došli da pomognu radnicima Doma zdravlja u Tutinu, koji su nameravali da hospitalizuju pacijenta N.H (41) jer je napao ukućane. Dolaskom u njegovu porodičnu kuću u selu Rudnica, primećeno je da kroz prozor iskaču otac i majka pacijenta, da bi usplahirena majka upozorila policajce da njen sin ima nož i da hoće da ih pobije.
 
Neposredno zatim, i N.H je izašao u dvorište držeći nož i preteći policajcima, a kada su pokušali da mu objasne da treba da spusti sečivo, odbio je i zatrčao se ka njima vitlajući nožem.
 
POLICAJAC SE ISPREČIO DA ZAŠTITI UGROŽENE UKUĆANE 
 
- Naš kolega Radisav Bojović stao je ispred pomahnitalog čoveka kako bi odbranio ugrožene članove porodice, a N.H ga je posekao nožem po ruci, zatim i u predelu stomaka, ali je uniforma srećom sprečila teže posledice. Videvši da N.H ne odustaje od napada i da je Bojoviću ugrožen život, njegove kolege iz patrola Gordan Belošević i Zanfir Rizvanović mu pritiču u pomoć, a pacijent zatim povređuje i Rizvanovića udarcem u glavu, da bi onda i potegao nož na njega i rasekao mu šaku desne ruke - navodi NPSS.
 
Uprkos opasnosti i činjenice da su im životi ugroženi, policijski službenici su uspeli da savladaju napadača bez upotrebe oružja, a zatim ga uz pratnju medicinske ekipe priveli u policijsku stanicu, gde će biti saslušan u vezi sa krivičnim delom – napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
 
Nezavisni policijski sindikat Srbije još jednom ukazuje na učestalost ovakvih napada na policajce, naročito kada se u jednom danu dese dva takva slučaja, pošto je i u Temerinu napadač povredio dvojicu inspektora koji su vršili službenu dužnost.
 
NPSS takođe izražava nadu da će država i pravosuđe pooštriti kaznenu politiku u ovakvim situacijama, kako je ranije najavljeno u nadležnim insitucijama.
Telegraf, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: