Izvršitelj dva puta naplatio dug

Regionalne vesti - Petak 26.07.2019 - 13:00

Iako je leskovački Yugoturist d.o.o odmah posle nepravosnažne presude Privrednog suda Leskovac uplatio dug od 22.020 dinara i dodatnih 6.074,20 za sudske troškove, a zbog neplaćene usluge iznošenja smeća, njemu je privatni izvršitelj sa računa skinuo još dodatnih 69.731,36 dinara, koji za Jugmediu tvrdi da će svaki više naplaćeni dinar biti vraćen vlasniku.

Dužniku blokirani računi i ometen normalni rad FOTO: OK Radio Dužniku blokirani računi i ometen normalni rad FOTO: OK Radio
Ipak, u Yugoturistu su ogorčeni jer im je bez ikakave najave više nego duplo i bez osnova uzet novac, blokirani računi i ometen normalni rad, prenosi Jugmedia.
 
Mada izvršitelj Nenad Gvozdenović iz Beograda, u čijoj kancelariji u Leskovcu radi više pomoćnika, kaže da je došlo do greške jer poverilac nije na vreme prijavio da su potraživanja stigla na račun, u ovoj turističkoj agenciji kažu da je upravo poveriocu istog dana dostavljena uplatnica i traženo razduženje.
 
„Mislili smo da je problem rešen, ali nakon 8 meseci u razmaku od nekoliko dana nama sukcesivno stiže prinudna naplata za osnovni dug, koji smo platili novembra prošle godine sa sudskim troškovima, provozijama, a danas nam je prinudno naplaćeno još 16.784,00 dinara, sve skupa više 69.731,36 dinara od osnovnog duga, a pojma nemamo na osnovu čega“, prića Miloš Živković koji je još ranije agenciju preneo na ćerki.
 
U tih nekoliko dana nadležni iz Yugoturista su više puta u kancelariji izvršitelja tražili obrazloženje ali su dobijali odgovor da će ono pisanim putem stići. Tražili su povraćaj novca, nisu dobili.
 
„Ne znamo ima li kraja prinudnim naplatama za dug koji smo platili sa sudskim troškovima još 8.novembra 2018“, pitaju se vlasnici turističke agencije u Leskovcu.
 
Nenad Grozdanović kaže da ima razumevanje za ljutnju u Yugoturistu.
 
„Meni je žao što je do do toga došlo,a razlog je taj što nam poverioci nisu na vreme javili da su potraživanja izmirena. Dao sam nalog ljudima u kancelariji u Leskovcu da izračunaju koliko je više naplaćeno, pa će leskovačkoj agenciji biti vraćen svaki dinar, čak i provizja koja je naplaćena“, tvrdi ovaj izvršiterlj, koji se, za razliku od leskovačkih izvršitelja, odmah javio redakciji Jugmedie.
Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: