Juče otvorena internet-zona u Prokuplju danas već ne radi

Regionalne vesti - Ponedeljak 17.07.2017 - 16:46

Prokuplje -- Besplatna internet-zona u Prokuplju, koju je u nedelju ministar Branko Ružić s prokupačkim funkcionerima svečano otvorio, danas već ne radi.

Internet besplatan, ali ne radi FOTO: Thinkstock Internet besplatan, ali ne radi FOTO: Thinkstock

U lokalnoj samoupravi kažu da ih niko nije obavestio da internet u parku ne radi, da je juče sve funkcionisalo i da će proveriti sa "Telekomom" o čemu se radi, navode “Južne vesti”.

“Za tehnički deo je zadužen ‘Telekom’. Odmah ćemo proveriti o čemu se radi i u najkraćem roku pokušaćemo da rešimo problem”, rekao je predsednik opštine Aleksandar Simonović.

Takozvano "vaj-faj drvo" u parku kod spomenika topličkim junacima trebalo bi da omogućava istovremeno povezivanje do 300 korisnika i emituje signal od jednog megabita u sekundi u prečniku od 150 metara, sa priključcima za punjenje mobilnih telefona.

"Vaj-faj drvo" opština Prokuplje je inače dobila kao jedna od 12 opština čiji su građani poslali najviše koverata za nagradnu igru sa fiskalnim računima "Uzmi račun i pobedi", a planirano je da Prokupčani mogu da koriste besplatan internet narednih godinu dana.

Prilikom otvaranja rečeno je da će internet biti besplatan u krugu prečnika 150 metara i za najviše 300 korisnika odjednom.

Južne vesti, B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: