Kon: Sistem nadzora dobro funkcioniše, prijavilo se 4.500 ljudi

Regionalne vesti - Subota 19.09.2020 - 12:23

Epidemiolog i član kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da uvedeni sistem nadzora zbog pandemije korona virusa na granicama Srbije odlično funkcioniše i da je već dao određene rezultate.

Novih mera će biti kada zahladni FOTO: Screenshot Novih mera će biti kada zahladni FOTO: Screenshot
Kon je rekao da se za nadzor prijavilo već oko 4.500 ljudi.
 
"Najveći rizik dolazi od onih koji se sa odmora vraćaju u Srbiju. Razlika je u tome što više nije na njima da li će sami da se jave u kovid ambulantu, već će to morati da urade po zakonu ukoliko osete zdravstvene poteškoće", istakao je Kon.
 
On je dodao da oni koji ne mogu da se prijave elektronski treba da odu kod svog izabranog lekara i da se na taj način se prijave.
 
Novih mera će biti kada zahladni
 
Kon je izjavio da je na jednom ispitu bilo 110 studenata i da je verovatno na tom mestu došlo do zaražavanja korona virusom.
 
"Pored veselja, srednje škole, koje pohađa oko 300.000 učenika, su problem za širenje korona virusa. Mlađa deca se uzdržavaju, starija slabije", istakao je Kon.
 
On je, gostujući na TV Pink, rekao da je realno očekivati da će novih mera biti kada zahladni, zavisno od toga gde će i da li će broj novoobolelih rasti.
 
"Mi nemamo definisano šta će biti ako dođe do eksplozije veselja i slava. Molimo ljude da shvate da ulazimo u sezonu kada je to opasno", naglasio je Kon.
 
On je ukazao da je u oktobru vrlo bitno, naročito za zdravstvene radnike, da budu svesni da će možda opet biti u kovid bolnicama i da se uradi sve što je moguće da se jul ne ponovi.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: