LE: Požar u napuštenom hotelu

Regionalne vesti - Četvrtak 08.06.2017 - 14:33

Leskovac -- Deo prizemlja napuštenog i ruiniranog hotela "Beograd" u centru Leskovca u četvrtak ujutro je izgoreo u požaru u kojem nije bilo povređenih.

Intervencija vatrogasaca je trajala dva sata FOTO: OK Radio Intervencija vatrogasaca je trajala dva sata FOTO: OK Radio

Intervencija vatrogasaca je trajala dva sata od 5.30 do 7.30.

U sektoru za vanredne situacije u Leskovcu agenciji Beta je rečeno da je izgorelo 500 kvadrata, a vatra je najverovantnije buknula tamo gde su nekada bile dve luskuzne sale, predvorje i kuhinja, odnosno, tamo gde se poslednjih godina okupljaju skitnice. Ulazna vrata hotela davno su obijena i o njemu se niko ne stara.

"Sreća je da nema stradalih jer smo na vreme iz hotela evakuisali jednu osobu", kazao je načelnik ove službe Ivica Aranđelović.

On je istovremeno apelovao na Leskovčane da ne prilaze blizu zgradi hotela zbog mogućih većih odrona fasada, ali i zbog pada stakala sa prozora.

Ovo je drugi po redu požar na hotelu "Beograd" u poslednjih šest meseci. U decembru prošle godine plamen je progutao potkrovlje iznad 4. sprata.

Inače, hotel Beograd privatizovan je pre 12 godina kao deo HUP "Balkan". Kupac je bilo beogradsko preduzeće BBC Invest. Taj hotel sa 280 ležajeva radio je samo godinu dana posle privatizacije i potom zatvoren, a radnici otišli na Tržište rada.

O njemu se danas niko ne stara, pa je posao prebivalište beskućnika. Manjinski akcionari, bivši radnici, su u više navrata bezuspešno tražili da im se dodeli taj hotel.

U međuvremenu su prekoputa hotela "Beograd" otvorena dva privatna hotela, ali sa po 10 puta manjim kapacitetima, pa u Leskovcu danas manjkaju smeštajni kapaciteti, što je posebno izraženo u vreme manifestacije "Roštiljijada.

Beogradska firma je takođe u sklopu HUP "Balkan" kupila i hotel "Dubočicu" u centru Leskovca i prodala ga prošle godine, ali je taj prostor sa stotinak ležajeva i dalje prazan.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: