LED rasveta u centru Leskovca

Regionalne vesti - Ponedeljak 26.10.2015 - 10:03

Duž Bulevara Oslobođenja u centru Leskovca postavljene su nove LED sijalice, dok su na pešačkoj stazi ugrađene uzemne svetiljke za osvetljavanje drvoreda, kao i markerno osvetljenje.

Više od 50% uštede energije; Foto: Panoramio/Dušan Railfan Više od 50% uštede energije; Foto: Panoramio/Dušan Railfan

Svetiljke su ugrađene na 23 pocinkovana konusa i procena je da će se njima uštedeti 57 posto do sada trošene elektične energije.

U istoj tenologiji su urađene i svetiljke na šetalištu duž hotela „Beograd”.

Stalno nam prigovaraju kako uništavamo drveće po gradu, a mi smo rešili da osvetlimo čitav drvored.

I to nije sve. Polako postajemo lider u infrastukturnim projektima u čitavoj Srbiji, a centar grada će tek u narednoj godini dobiti potpuno novi izgled - kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Nove LED svetiljke su pravouglog oblika, snage sistema 211 vati, neutralno bele boje svetlosti i temperature 4.000 kelvina - objasnio  je tehnički direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Novica Nikolić.

Svetiljke su zamenjene u delu Bulevara Oslobođenja od Ulice Ivana Milutinovića do Masarikovog trga, a vrednost radova iznosila je 6.388.545 dinara bez PDV-a.

Izvođač radova je bila leskovačka firma “Tehnodrom“.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: