Leskovački roštilj u Solunu

Regionalne vesti - Četvrtak 16.05.2019 - 12:24

Turistička organizacija grada Leskovca (TOL) je po prvi put u Solunu promovisala svoju turističku ponudu sa posebnim akcentom na najveći i najznačajniji gastronomski festival u reginu “Roštiljijadu” koji će ove godine proslaviti svoj jubilej, trideset godina postojanja.

Grci probali pravi leskovački roštilj FOTO: Free Images Grci probali pravi leskovački roštilj FOTO: Free Images
Promocija je održana 13. i 14. maja u okviru letnje kampanje koju organizuje Turistička organizacija Srbije  sa ciljem da grčkom tržištu predstavi srpsku kulturnu baštinu i gastronomske specijalitete, piše Jugmedia.
 
Prvog dana su na atraktivnoj lokaciji, pored Bele kule, simbola grada Soluna, prisutnim građanima i brojnim turistima posluženi najpoznatiji specijaliteti sa leskovačke skare, a iste večeri je u organizaciji Konzulata Republike Srbije u Solunu, uz prisustvo konzula Dragane Glišić, gradonačelnika i zamenika gradonačelnika grada Soluna, priređen svečani prijem za predstavnike turističke privrede i velikog broja medija.
 
Tom prilikom se prisutnima obratio i direktor TOL Nebojša Kocić koji je konzulu uručio maskotu “Roštiljijade” i u ime gradonačelnika grada Leskovca Gorana Cvetanovića i u svoje lično ime uputio poziv dragim prijateljima iz Grčke da u što većem broju posete prestonicu roštilja za vreme trajanja Festivala roštilja.
 
Drugog dana promocije turističke ponude Srbije u Solunu, u najpoznatijem tržnom centru “Cosmos” podeljen je propagandni material, kao i prethodne večeri priređen je bogat kulturno-umetnički program.
Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: