Napadnut radijski voditelj Daško Milinović u Novom Sadu

Regionalne vesti - Petak 16.04.2021 - 13:06

Radijski voditelj Daško Milinović napadnut je jutros u Novom Sadu.

Daško: Daško: "Napali me fašisti" FOTO: Screenshot
Milinović napadnut je jutros oko 6:45 časova, u Ulici vojvode Knićanina u Novom Sadu, prilikom odlaska na posao, saznaje 021.rs.
 
Tokom „Alarma sa Daškom i Mlađom“ je izjavio da se napad dogodio u blizini Osnovne škole „Vasa Stajić“. Kako je objasnio, poprskan je suzavcem u oči, a dvojica mladića su ga napala šipkom.
 
„Napali su me jadnici, dvojica mladih neutreniranih fašista koji su me čekali. Jedan od njih me je poprskao suzavcem, preporučio bih im da za sledeći put kupe bolji suzavac. Krvarim iz ruke, šipka im nije bila lošeg kvaliteta“, kaže Milinović.
 
On navodi i da je u četvrtak primetio kako ga ista dvojica čekaju, dodajući da bi mogao da ih prepozna.
 
 
Njegov kolega Mladen Mlađa Urdarević za 021.rs je ocenio da je očigledno reč o organizovanom napadu.
 
„Njega su prvo poprskali suzavcem, zatim su pokušali da ga udare šipkom u glavu, te je on štiteći lice postavio ruku koja je sada povređena i iz koje krvari. Ovo je način da se slobodnomisleći čovek spreči da kaže ono što misli“, kaže Urdarević.
 
Brnabić: Nadam se da će napadači na novinara Milinovića dobiti najstrožu kaznu
 
Premijerka Srbije Ana Brnabić osudila je danas napad na novinara Daška Milinovića u Novom Sadu, kao strašan i nedopustiv i rekla da bi volela da napadači budu „najstrože kažnjeni“.
 
„Malo je reći da osuđujem. Fizički napad je crvena granice  koja se u civilizovanom  društvu ne sme preći“,  rekla je Brnabić, u obraćanju novinarima u Beogradu, posle sednice skupštinskog Odbora za Ustavna pitanja i zakonodavstvo.
 
Ona je rekla da su, koliko zna, svi nadležni organi reagovali – policija i tužilaštvo i očekuje da budu brzi i efikasi.
 
„Sudovi treba da efikasno urade svoj posao, volela bih da se izrekne najteža kazna za napad“, naglasila je Brnabić.
 
NUNS: Napad rukopis mračne prošlosti
 
Nezavisno udruženje novinara (NUNS) izrazilo je zebnju za bezbednost napadnutog novinara Daška Milinovića, budući da se, kako se ocenjuje u saopštenju, evidentno radi o jednoj organizovanoj akciji, a rukopis napada podseća na ranije brutalne poduhvate iz mračne prošlosti prema novinarima.
 
Već duže vreme upozoravamo na atmosferu u društvu koje dovodi do ovakvih napada prema novinarima koji se kritički odnose prema određenim temama, navodi NUNS.
 
Napad na Milinovića će, kako se dodaje, će se registrovati u Bazi napada i pritisaka na novinare kao i u njihovoj regionalnoj bazi SafeJournalists.net, kao i o tome će obavestiti nadležne organe, institucije i međunarodne organizacije.
 
„Pozdravljamo brzu reakciju nadležnih organa i nadamo se da će brzo i efikasno istražiti ceo slučaj i kazniti počinioce“, poručili su iz NUNS.
 
To udruženje je u svojoj Bazi napada i pritisaka zabeležilo u ovoj godini 35 slučaja, uključujući i ovaj, dok je u prethodnoj bilo 189 slučajeva, odnosno 32 slučaja fizičkog napada.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: