Napao novinara u Leskovcu: Sud mu odredio pritvor

Regionalne vesti - Utorak 03.03.2020 - 13:34

Leskovčaninu D.S. (24), koji je osumnjičen za napad na novinara portala Jugmedia, a tokom protesta protiv navodne Parade ponosa, saslušan je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu

Naoad tokom protesta protiv navodne Parade ponosa FOTO: Profimedia Naoad tokom protesta protiv navodne Parade ponosa FOTO: Profimedia
Leskovčaninu D.S. (24), koji je osumnjičen za napad na novinara portala Jugmedia, a tokom protesta protiv navodne Parade ponosa, saslušan je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu.
 
Ovo tužilaštvo je saopštilo da je, nakon saslušanja osumnjičenog, stavljen predlog za određivanje pritvora, koji mu je, od strane Osnovnog suda, i određen. U saopštenju se još navodi da se incident dogodio u ponedeljak, oko 13.15 časova, a da se D.S. stavlja na teret krivično delo nasilničko ponašanje.
 
Osumnjičeni je u Bulevaru oslobođenja, prišao novinaru portala Jugmedia, koji je pratio i dokumentovao okupljanje građana povodom najavljene Parade ponosa. On mu se, kako se navodi, najpre obratio, a potom ga udario. Usled udarca, oštećeni je izgubio ravnotežu i pao i tom prilikom zadobio lake telesne povrede.
 
Tužilaštvo će, u daljem toku postupka, preduzimati dokazne radnje sa ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja i donošenja odluke. U Leskovcu je u ponedeljak protestovalo oko 200 ljudi, uglavnom srednjoškolaca. Oni su prošli centralnim gradskim bulevarom skandirajući protiv pripadnika gej populacije, a razišli su se ispred Leskovačkog kulturnog centra gde je navodno trebalo da se okupe pripadnici udruženja koja se bave zaštitom ugroženih grupa. Ispostavilo se, međutim, da je ta informacija, objavljena na društvenim mrežama, bila lažna. Grupa srednjoškolaca vređala je i nazivala pogrdnim imenima i novinarke agencija Beta i Fonet.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: