Nastavljena rigorozna kontrola: Prekinuta 3 venčanja, lokali zatvoreni, vlasnici kažnjeni

Regionalne vesti - Nedelja 11.10.2020 - 12:48

"Zakon je vrlo jasan, samo ga treba primeniti"

Prioritet ostaje zdravlje građana FOTO: Shutterstock Prioritet ostaje zdravlje građana FOTO: Shutterstock
Na teritoriji KiM večeras su prekinuta tri venčanja, zatvoreni su neki lokali, a vlasnici lokala sankcionisani zbog kršenja epidemioloških mera protiv korona virusa, piše Telegraf.
 
Ministar zdravlja u Vladi tzv. Kosova, Armend Zemaj, je u objavi na Fejsbuku napisao da su venčanja prekinuta, jer okupljanja na njima mogu postati izvor zaraze i po njemu je to nedopustivo.
 
- Preduzete su mere i protiv vlasnika objekata u kojima su održana venčanja, u Ðakovici, Juniku i Slatini, dok je u naselju Arberia u Prištini zatvoren noćni klub i preduzete su mere protiv vlasnika ovog kluba - naveo je Zemaj, prenosi Kosovo onlajn.
 
On je naglasio da prioritet ostaje zdravlje građana i da će svako ko krši zakon snositi posledice.
 
- Venčanja i bilo koji drugi skup koji može biti izvor bolesti kovid-19 biće sprečeni u skladu sa uredbom o sprečavanju i borbi protiv virusa. Zakon je vrlo jasan, samo ga treba primeniti - naglasio je Zemaj.
 
On je danas na konferenciji za novinare rekao da će, ako se poveća broj ljudi zaraženih korona virusom, biti novih mera u pravcu suzbijanja epidemije.
Telegraf, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: