NI: Ne zna se šta će biti sa direktorima javnih preduzeća

Regionalne vesti - Petak 13.10.2017 - 08:58

Iako je direktorima niških javnih preduzeća istekao mandat još 2. oktobra, kako kaže načelnica Službe za poslove Gradskog veća Marina Janković, još se ne zna kada će ovo telo uopšte odlučiti o kandidatima i kada će odluka stići do Skupštine Grada na usvajanje. Do tada, dodaje Jankovićeva, bivši direktori će obavljati funkcije kao i pre isteka njihovog mandata.

Niška preduzeća ormalno bez direktora FOTO: Shuuterstock Niška preduzeća ormalno bez direktora FOTO: Shuuterstock

Zbog brojnih prigovora na konkurs, ali i zbog toga što, kako je rekao zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur, Komisija za izbor direktora "nije poštovala preporuke Vlade Srbije", Gradsko veće još nije usvojilo predloge Komisije, a Jankovićeva kaže da se ne zna ni kada će biti usvojeni.

Ona dodaje i da još nije poznato ni da li će uopšte predlog stići do naredne sednice Skupštine Grada, koja bi, kako kaže, trebalo da bude 16. oktobra.

- Znamo da je priča oko izbora direktora aktuelna i da interesuje javnost, ali zasada nemamo informacije kada će biti.

Kada budemo dobili informaciju, saznaće i javnost - rekla je Jankovićeva.

Podsetimo, imena po tri najbolje rangirana kandidata objavljena su tek 22. septembra. Čitav postupak za izbor direktora je bio netransparentan, a Komisija do kraja postupka nigde nije objavljivala svoje odluke.

Niška preduzeća su sada formalno bez direktora, jer su dosadašnjim rukovodiocima istekli mandati.

Nakon objavljivanja rang liste, pored toga što je utvrđeno da Dejan Andrejević nije ispunjavao uslove za direktora Vodovoda, i kandidat za direktora “Tržnice” Radovan MIlojević je rekao da ga je jedan član Komisije ucenjivao, a primedbe je podneo i Sindikat “Nezavisnost” niškog Vodovoda, koji je najavio i krivične prijave.

Iako je Banđur rekao da Gradsko veće kasni sa predlogom direktora zbog toga što ima "mnogo primendbi", ali i zbog toga što Komisija nije radila po preporukama Vlade, Komisija za izbor direktora se oglasila, rekavši da nije na Gradskom veću da se prigovorima uopšte bavi.

Direktori obavljaju funkcije kao da im nije ni istekao mandat

Svi direktori kojima je istekao mandat 2. oktobra, Jankovićeva kaže da obavljaju funkciju kao i do tada i da javna preduzeća u Nišu normalno funkcionišu.

- Prema onome što ja znam, odnosno, onim čime raspolažem, rad javnih preduzeća potpuno normalno funkcioniše.

Direktori obavljaju funkcije kao i ranije i tako će biti dok ne budu razrešeni - rekla je Jankovićeva.

Ona dodaje da "sve mora da teče nesmetano" i da će tako biti sve do formalnog razrešenja doskorašnjih direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: