Niš: Dvadesetoro pretuklo troje tinejdžera!

Regionalne vesti - Četvrtak 20.04.2017 - 11:20

Grupa od oko 20 meštana niškog naselja Stočni trg brutalno je pretukla na Veliki petak troje 15-godišnjaka, i to bez ikakvog povoda. Dvojici dečaka su razbili glave, dok su devojčicu besumučno šutirali u stomak, zbog čega je završila u bolnici.

Dečacima razbili glave, a devojčicu šutirali u stomak FOTO: Profimedia Dečacima razbili glave, a devojčicu šutirali u stomak FOTO: Profimedia

Maloletnici iz tog pretežno romskog naselja poznati su po čestim pljačkama, otimačinama i nasilju, pa su ogorčeni meštani okolnih naselja u više navrata tražili zaštitu od policije.

Dva dečaka i jedna devojčica napadnuti su na raskrsnici ulica Ivana Milutinovića i Šumadijske.

Dečak N.J. nam je ispričao da se tog dana sa drugom V.N. i drugaricom J.S. vraćao iz škole “Radoje Domanović”.

– Igrali smo košarku u školskom dvorištu, gde smo sreli neke od tih dečaka, njih petoricu. Oni su samo tražili povod za kavgu.

Raspitivali su se za nekog ko se, navodno, “kačio” sa nekim njihovim pajtašem. Kazali smo im da nemamo pojma o čemu govore i krenuli smo kući.

Oni su išli ispred nas, a onda smo ih videli kako uzimaju motke i lome šipke sa ograde.

Ta petorica su nas prva napala, ali im se ubrzo pridružilo bar još petnaestak dečaka, koji su dotrčali iz romskog naselja – opisuje N.J. za “Informer”.

On je zadobio prvi udarac u glavu, a rukama je pokušavao da zaštiti svoju drugaricu od napadača.

– Video sam da je onaj što me je prvi udario počeo da šutira u stomak moju drugaricu, a onda su svi skočili na našeg druga.

Pribili su ga uz jedan zid i besomučno ga tukli motkama, dok ga nisu oborili, a zatim su i njega išutirali.

Tekla mu je krv iz glave, drugarica je pokušala da mu pomogne. Spasla nas je jedna prolaznica, koja je vikala na njih, a zatim je iz kuće istrčao i neki čovek, koji ih verovatno poznaje, i rasterao ih – priča N.J.

Majka V.N, koji je najgore prošao u ovom divljačkom napadu, kaže da je spremna da ide “do kraja kako bi zaštitila svoju, ali i ostalu decu”.

– Tražićemo da se ovde obezbedi celodnevno dežurstvo policije. Takođe, lično ću insistirati na odgovornosti i njihovih roditelja, jer ako nisu u stanju da se staraju o svojoj deci, ona treba da bude izmeštena iz takvih porodica – zaključuje zabrinuta Nišlijka.

Podsetimo, niško naselje Stočni trg došlo je nedavno u žižu javnosti i zbog više pljački vozača koji prolaze ovim krajem.

Razbojnici, naime, čekaju da automobili uspore zbog rupa na putu, a onda uleću na zadnja vrata vozila i otimaju sve što im padne šaka.

Telegraf, Informer, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: