Niška toplana u minusu 720 miliona

Regionalne vesti - Četvrtak 06.06.2013 - 02:34

JKP “Gradska toplana” Niš aktiviralo je menicu vrednu 720 miliona dinara. U Toplani kažu da je manjak nastao jer građani i firme ne izmiruju svoje račune.

Milutin Ilić Milutin Ilić
Svi tekući računi JKP "Gradska toplana" Niš blokirani su od strane Jugorosgasa zbog izuzetno velikog dugovanja za gas.
 
Kako je Južnim vestima potvrđeno u Toplani Jugorosgas je aktivirao menicu čija je vrednost 720 miliona dinara. Direktor Toplane Milutin Ilić kaže da to nije dug Toplane, već dug građana koji ne plaćaju račune.
 
Ilić kaže da je Toplana pred početak grejne sezone izmirila sva dugovanja prema ruskoj strani, pa da je reč o ovogodišnjem dugu.
 
- Naši korisnici nama duguju preko 1,2 milijarde dinara. Mi smo na kratko uspeli kroz neke akcije da umanjimo taj dug, ali se problem sa naplatom ponovo pojavio - kaže Ilić.
 
Podsetimo, septembra prošle godine održana je zajednička konferencija za novinare Gradonačelnika Niša Zorana Perišića i direktora Jugorosgasa Vladimira Koldina.,
 
Tada je rečeno da će dug, koji je iznosio oko 500 miliona dinara, biti isplaćen, a da je kao garancija za to ruskoj strani dostavljena blanko menica.
 
Za sada nije poznato da li je Jugorosgas sada aktivirao tu menicu, a gradonačelnik Niša Zoran Perišić odbio je da razgovara sa novinarima.
 
Među najvećim dužnicima “Gradske toplane”, pored preduzeća u stečaju ili rekonstrukciji, nalaze se sportski centar “Čair” koji duguje čak 30 miliona, predškolska ustanova “Pčelica” sa 20 miliona, grad Niš sa 11 miliona nalazi se na trećem mestu velikih dužnika.
 
Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: