Niški infektolog: I boginje na "rasprodaji"

Regionalne vesti - Četvrtak 11.01.2018 - 13:20

U vezi sa pomenutom situacijom, profesor doktor Žarko Ranković, čuveni srpski infektolog iz tog grada, apelovao je na sve majke da ne izbode inficiranu decu napolje i u tržne centre, jer mogu da im ugroze zdravlje!

Majke da ne idu sa bolesnom decom u šoping FOTO: Shutterstock Majke da ne idu sa bolesnom decom u šoping FOTO: Shutterstock

U najvećem tržmnom centru u Nišu, pored velikih popusta koji su u toku, dobićete i varičele.

Kako javljaju Nišlije, a čak i društvene mreže bruje o tome, majke sa bolesnom decom idu u šoping.

Pored toga što zaraženo dete zbog sopstvenog zdravlja treba da miruje, ono ugrožava i sve one koji idu napolje - a posebno trudnice.

U vezi sa pomenutom situacijom, profesor doktor Žarko Ranković, čuveni srpski infektolog iz tog grada, apelovao je na sve majke da ne izvode inficiranu decu napolje i u tržne centre, jer mogu da im ugroze zdravlje!

- S druge strane, ugrožavaju zdravlje i ostale dece i odraslih koji nisu preležali varičele.

Takođe, oboleli mališani mogu da dobiju druge bolesti jer im je imunitet oslabljen.


Varičele su vrsta boginja koje izaziva virus iz familije herpes virusa, prenosi se kapljično, a može da izazove i teške komplikacije, baš kao i druge infektivne bolesti.

Zapaljenje malog mozga jedna je od najtežih, a ostale su zapaljenje pluća, uha, razne bakterijske i virusne superinfekcije - upozorava prof dr Ranković, i dodaje da u Nišu ima i malih boginja, te da nikome ne trebaju varičele i ovčije boginje u kombinaciji.

Telegraf, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: