Nišlija dnevno krao kilograme mesa!

Regionalne vesti - Petak 21.04.2017 - 16:36

Neverovatna priča u Nišu, koja se sigurno desila i u nekim drugim gradovima, ali se o tome često ćuti. Ova kasirka je raskrinkala najvećeg lopova i na taj način postala zvezda svog kolektiva

Platio 200 dinara, a izašao sa nekoliko hiljada u mesu FOTO: Free Images Platio 200 dinara, a izašao sa nekoliko hiljada u mesu FOTO: Free Images

Ona tvrdi da je svakog dana iz radnje u kojoj radi nestajalo meso, a kamere nisu pokazivale da neko krade.

Prvo su posumnjali na mesara, ali ubrzo su otkrili da on nije lopov. Ono što se u nastavku izdešavalo, šokiralo je sve radnike dotične prodavnice.

Marija, koja nije želela da objavimo njeno prezime, počela je ovako ovu neverovatnu priču.

– Primetili smo da nam svakog dana nedostaje meso. Tako su nam rekli menadžeri radnje – svakog dana je falilo nekoliko kilograma mesa.

– Nakon provere mesara, za kojeg se ispostavilo da nije lopov, menadžeri naše radnje odlučili su da pratimo potrošače. Gledali su ko kupuje najviše mesa. Rekli su nama, kasirkama, da obratimo pažnju.

Nekoliko dana nakon upozorenja, raskrinkali smo lopova! Tipa taj jedan čovek kupio je kilogram buta, a kad sam uzela kesu da otkucam bar-kod, bila je baš teška, u njoj je bilo nekoliko kilograma sigurno – dodaje ona.

Otvorila je kesu i shvatila da je unutra, u papiru, umuljano i drugo meso! Kupac je rekao da se mesar zeznuo. Tad je platio, i tako je prošlo.

Ali onda su se svi u prodavnici zapitali kako je moguće da se ovo desilo njima pred očima. Motali su film unazad, pogledali su kamere i ništa im nije bilo jasno. A onda su počeli da ga prate.

Iako ispočetka zbunjeni, radnici su ubrzo razotkrili kako im je nestajalo meso u ogromnim količinama. Ovo je cela, raskrinkana prevara:

- Svakog dana je dolazio taj jedan te isti čovek, menadžer obližnjeg kafe-restorana. On dođe u radnju, dogega se do mesare i traži, recimo, 20 ćevapa.

Mesar mu spakuje u papir, pa u kesu i na kesu zalepi stiker sa cenom tj. bar-kod. Onda traži kilogram buta, mesar isto uradi – spakuje u papir, pa u kesu, pa na to nalepi stiker s cenom.

- I tako taj čovek uzme nekoliko različitih vrsta mesa.

– Onda stane sa strane gde ga ne vidi kamera, uzme kesu gde su ćevapi i ubaci u kesu gde je but. I zaveže kao što je mesar zavezao.

- I na toj kesi ostane samo jedan stiker s cenom, samo cena buta, a unutra su u stvari i ćevapi! Kad dođe na kasu, ja samo otkucam to što vidim – jedan bar-kod.

– Tako je mogao da radi koliko hoće. Posebno kad je gužva, pa kad ima mnogo ljudi na kasi, ih, ko tad gleda šta je sve u kesi.

Dnevno je krao dve-tri kile mesa – priča Marija, razrogačenih očiju, i dalje u neverici od svega što je doživela na radnom mestu.

Kako ona kaže, da je stavio kilo buta u dve kile ćevapa, na primer, ne bi nikad primetili toliku razliku, jer je mala razlika između dva kilograma i tri kilograma.


Ali on je stavio kilogram ćevapa u tri kila buta, a kad podigneš kesu, na njoj piše kilogram, a baš je teška. Velika je razlika od onog što piše i onog što osećaš u ruci  – priča Marija.

Telegraf, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: