Poverenica: U siromaštvu, marginalizovane, žive čitave grupe ljudi

Regionalne vesti - Utorak 10.12.2019 - 13:26

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je da je 10. decembar, Međunarodni dan ljudskih prava, prilika da se ukaže na veliki broj pojedinaca koji ne ostvaruju svoja prava, kao i na cele grupe koje žive u siromaštvu, marginalizovane, isključene ili u riziku od diskriminacije.

Socioekonomska prava se u Srbiji najviše krše FOTO: S. Tasić Socioekonomska prava se u Srbiji najviše krše FOTO: S. Tasić
Janković je u selu Klinovac obišla Ružu Kačarević (92) koja živi sama, u veoma teškim uslovima, bez stalnih prihoda i bez struje, i sa kojom je razgovarala o problemima sa kojima se svakodnevno suočava, kao i većina starijih koji žive u jednočlanim domaćinstvima u seoskim sredinama, saopštila je Kancelarija poverenice.
 
Zajedno sa Janković, u poseti bio i direktor Centra za socijalni rad Bujanovac Nijaz Ameti, koji je posle razgovora o teškoćama sa kojima se u radu sreću zaposleni u centru, izrazio punu spremnost da se obezbedi pomoć i podrška Ruži Kačarević, za izlazak iz teške životne situacije.
 
Janković se sastala i sa predsednikom opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem, sa kojim je razgovarala o unapređenju položaja građana, a posebno starijih i siromašnih koji žive u ruralnim područjima i koji predstavljaju najugroženiju populaciju u svim delovima Srbije, dodaje se u saopštenju.
 
Socioekonomska prava spadaju u red ljudskih prava koja se najviše krše i da se diskriminacija najčešće prijavljuje u oblasti rada i zapošljavanja, konstatovala je Janković i najavila da će Skupštini Srbije podneti poseban izveštaj o diskriminaciji u oblasti rada.
FoNet, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: