PROTEST PROTIV IZGRADNjE MHE: Reka preča od tuđih interesa

Regionalne vesti - Utorak 16.04.2019 - 11:16

U Toplom Dolu kraj Pirota održan veliki protest protiv izgradnje MHE na Staroj planini. Spremni su da svojim telima zaustave bagere

Reka im je sve FOTO: Pinterest Reka im je sve FOTO: Pinterest
Ludi sa Stare planine, posebno žitelji Toplog Dola podno najvišeg vrha u Srbiji Midžora, braniće reku i svako ko ovde želi da gradi mini--hidroelektranu nije dobrodošao.
 
Za razliku od "alavih i nezasitih investitora" - kako je istaknuto tokom velikog narodnog zbora koji je okupio krem srpske ekologije i ostale zaljubljenike u prirodu - svako ko želi da kupi stada ovaca ili bilo koje druge stoke, te da je napasa u čistom okruženju i na staroplaninskim suvatima gradi potočare dobiće svaku vrstu pomoći.
 
Sa protesta u centru sela je poručeno i to da će, ako zatreba, svojim telima zaustaviti bagere koji bi da unište njihovo najveće blago i u gotovo nedirnutoj prirodi grade MHE.
 
- Nemamo puteve, kvalitetnu struju, telefon, gotovo nikakvu vezu sa svetom, ali je ovde ostalo tridesetak dotrajalih duša kojima je reka sve - ističe predsednik MZ u najudaljenijem pirotskom selu Božidar Cvetković. - Ukoliko je smeste u cevi, neće ništa biti ni od staočarstva, a nas će pre vremena oterati u grob. Zato smo organizovali danonoćna dežurstva i reagujemo na svaki kamion koji se ovde pojavi.
 
Inače, skup u Toplom Dolu je - osim udruženja pod nazivom "Odbranimo reke Stare planine" - organizovao i savet 39 ovdašnjih mesnih zajednica kojima su podrška bili "saborci" iz Paraćina, Jagodine, Užica, Ivanjice, Niša, Knjaževca.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: