Sledeće školske godine ekskurzije samo u zemlji, a ako ste već platili...

Regionalne vesti - Sreda 29.04.2020 - 12:25

Novac koji su roditelji uplatili za đačke ekskurzije najverovatnije će biti moguće pretvoriti u vaučere koji mogu da se potroše za letovanje ili prebace za sledeću školsku godinu, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

"Na to svakako insistiramo" FOTO: Screenshot
Prema njegovim rečima, svaka škola je pravno lice i kao takva sklapa ugovor sa turističkom agencijom, te će krajnji dogovor biti postignut između roditelja i agencije, a ministarstvo je ovo ponudilo kao jedno od mogućih rešenja.
 
"Mi nudimo neke preporuke i rešenja u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i YUTA-om. Jedan od predloga je da se uplaćen novac pretvori u vaučere koji mogu da se potroše za letovanje ili da se prebace za narednu školsku godinu", rekao je Šarčević za Tanjug.
 
Izvesno je da, poručuje ministar, đačkih ekskurzija do leta neće biti, a od sledeće školske godine putovaće se isključivo u zemlji.
 
"Ekskurzije maturanata srednjih škola, koje su uglavnom bile u inostranstvu, biće planirane u Srbiji. Na to svakako insistiramo i to je nešto što nećemo da dozvolimo. Kada će biti izvodljivo da se ponovo putuje u inostranstvo - videćemo, to zavisi od razvoja toka događaj na jesen", rekao je Šarčević.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: