Srpsko-bugarsku granicu čuva i 50 stranih policajaca

Regionalne vesti - Subota 18.02.2017 - 10:51

Mešovite timove u borbi protiv krijumčara migranata i ilegalnog prelaska granice čine pripadnici MUP-a ali i policija Austrije, Slovačke, Francuske i Mađarske

Zajedničke policijske snage patroliraju duž granice FOTO: ebn.com Zajedničke policijske snage patroliraju duž granice FOTO: ebn.com

Dve trećine migranata pokušava da se preko Srbije domogne Evropske unije dolazeći iz pravca Bugarske, zbog čega je duž granice sa ovom državom trenutno raspoređeno ukupno 50 policajaca iz Austrije, Slovačke, Francuske i Mađarske.

Oni sa srpskim policajcima iz Uprave granične policije MUP-a patroliraju duž takozvane zelene linije i direktno su angažovani da „love” krijumčare i sve one koji pokušavaju da ilegalno pređu ovu granicu.

„U Pirotu je trenutno smešteno i angažovano 20 policajaca iz Austrije, u Zaječaru je deset policajaca iz Slovačke i pet iz Francuske, dok se u Negotinu nalazi 15 policajaca iz Mađarske”, navode u MUP-u Srbije za „Politiku”.

Do pre samo godinu dana, podsetimo, glavna migrantska ruta vodila je od Makedonije preko Srbije ka Mađarskoj.

Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: