Tiodorović: Vakcina će verovatno biti spremna do kraja ove godine, ali...

Regionalne vesti - Četvrtak 23.07.2020 - 12:12

Skoro svakodnevno svetski mediji su prepuni informacija o razvoju vakcine protiv korona virusa, o fazama u kojima se nalaze, testiranju na ljudima, ali pre svega datumu kada bi mogle da se nađu u zvaničnoj upotrebi.

Epidemiolozi pozivaju na oprez FOTO: Pixabay Epidemiolozi pozivaju na oprez FOTO: Pixabay
Čak i mnogi stručnjaci su najavili da bi vakcinacija u nekim zemljama trebalo da počne do kraja godine, obelodanjena je čak i mogućnost da Srbija dobije prve doze vakcine do kraja godine. Ipak, naši epidemiolozi pozivaju na oprez.
 
"Ovo sa vakcinom moramo dobro da propratimo, vrlo kritično, moramo imati sigurne podatke", kaže epidemiolog Branislav Tiodorović.
 
- Najsigurnije je kada učestvujete u monitoringu, u praćenju kako se ta vakcina proizvodi, kako idu faze. Neki govore da su u trećoj, neki da su završili. Kako god, moramo biti obazrivi, što verujem da hoćemo. Vakcina će verovatno biti spremna za upotrebu već do kraja godine, a ja očekujem da ćemo moći da se vakcinišemo negde u drugoj polovini naredne godine - rekao je Tiodorović, član Kriznog štaba Vlade Srbije u borbi protiv kovida 19.
 
Vakcinaciji će, međutim, morati očigledno da prethodni i dobra kampanja. Naime, anketa "Blica" koja je sprovedena pre nekoliko dana donela je šokantne rezultate pošto se 40 odsto izjasnilo "da se nikako neće vakcinisati", a još 25 odsto "nije donelo nikakvu odluku o tome".
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: