U ovom gradu u Srbiji posle 21 sat ZABRANJENA PRODAJA ALKOHOLA

Regionalne vesti - Subota 13.07.2019 - 11:10

Trgovinske radnje u Novom Pazaru, posle 21 sat, ne mogu da prodaju alkoholna pića, pirotehnička sredstva i drugu robu koja može da utiće na remećenje javnog reda i mira.

Za prekršioce zabrane predviđene novčane kazne FOTO: Thinkstock Za prekršioce zabrane predviđene novčane kazne FOTO: Thinkstock
Za prekršioce ove zabrane predviđene su kazne: za pravno lice 60 hiljada, odgovorno 10 hiljada i 100 hiljada dinara je kazna za preduzetnika.
 
Ovo se navodi u odluci koju je novopazarski gradski parlament usvojio na poslednjem zasedanju, a kojom je određeno i radno vreme za ugostiteljske objekte.
 
Do koliko će raditi zavisi da li prodaju alkoholna pića, da li se nalaze u stambenim zgradama i da li emituju muziku. Za sve ugostitelje važi da njihovi objekti moraju da rade bez remećenja javnog reda i mira i uznemiravanja građana koji žive ili rade u blizini. Time su obuhvaćeni preglasno emitovanje muzike, isparenja ili nadražujući mirisi i vika, piše "Danas".
 
Ugostiteljski objekti u kojima ima hrane i alkoholnih pića, a nisu u stambenim zgradama, radiće od 7 sati ujutru do ponoći, a petkom i subotom radno vreme im se produžava na jedan sat posle ponoći. Za noćne i disko barove radno vreme je od 20 do 2 sata.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: