Umesto prsluka - 25.000 evra

Regionalne vesti - Sreda 10.07.2019 - 13:02

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina oko podneva 9. jula 2019. godine otkrili još jedan pokušaj da se neprijavljene devize prenesu preko granice.

Prekršaj napravio nemački državljanin turske nacionalnosti FOTO: Uprava carina Prekršaj napravio nemački državljanin turske nacionalnosti FOTO: Uprava carina
Na izlazu iz naše zemlje u prekršaju se našao nemački državljanin, turske nacionalnosti koji je automobilom ''kia sorento'' nemačkih registracija putovao ka Turskoj.
 
Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu, odgovorio je da nema ništa sem ličnih stvari, ali su se carinici ipak odlučili za detaljan pregled.
 
Tokom kontrole automobila, u torbici za zaštitni prsluk, u kaseti između prednjih sedišta, otkriveno je 25.500 evra za koje putnik nije imao Potvrdu o unosu stranog efektivnog novca u Srbiju.
 
Kako je limit za iznos deviza bez obaveze prijavljivanja 10.000 evra, putniku je toliko i vraćeno, dok je ostatak sume od 15.500 evra privremeno zadržan.
 
Podsećamo putnike da je neophodno da novac u iznosu većem od 10.000 evra prijave kako na ulazu, tako i  na izlazu iz zemlje i tako spreče mogućnost da se nađu u prekršaju. Odgovore na najčešća pitanja u vezi sa prenosom novca preko granice pogledajte na sajtu Uprave carina.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: