Vučić: Beograd i Niš zatvoreni od petka do ponedeljka, videćemo za ostale gradove

Regionalne vesti - Sreda 08.04.2020 - 12:34

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da ne misli da smo ni daleko ni blizu odluke o zabrani kretanja 24 sata i da se to procenjuje na dnevnom nivou i na osnovu preporuke lekara i struke.

„Tu odluku ćemo doneti brzo i efikasno, ako bude trebalo „Tu odluku ćemo doneti brzo i efikasno, ako bude trebalo" FOTO: G. Mitić/OK Radio
Povodom izjave epidemiologa Predraga Kona da bi apsolutna zabrana imala smisla najviše u Beogradu, Vučić je gostujući na RTS istakao da „ne bi isključio takvu odluku“
 
„Tu odluku ćemo doneti brzo i efikasno, ako bude trebalo. I ta odluka ne mora da bude saopštena 48 sati ranije, jer mislim da to neće biti toliki problem i da neće trajati ne znam koliko dugo“, naglasio je predsednik odgovarajući na pitanje novinarke RTS da li će se Beograd zatvoriti kao karantin.
 
Prema njegovim rečima,produžavanje policijskog časa tokom proteklog vikenda je imalo rezultate, ali da je „kriv što nije uvedena zabrana kretanja od petka do ponedeljka ujutru.
 
„Subota prepodne nas je skupo koštala, jer su mnogi roštiljali po izletištima. Odmah vam kažem da će najverovatnije to biti od petka do ponedeljka, ali se još ne zna od koliko sati u petak. Videćemo šta kažu lekari. Sasvim izvesno ćemo doneti ovu meru i sasvim izvesno za Beograd i Niš, za ostale gradove ćemo videti“, najavio je Vučić.
 
On je napomenuo da će gledati da vanredno stanje ukinu prvom prilikom, a da ne ugroze zdravlje ljudi.
 
„Nadam se da ćemo u roku od mesec dana moći da ukinemo vanredno stanje i da ćemo početi ozbiljno da radimo“, naglasio je predsednik.
 
Na početku emisije je rekao da izveštaje prima tri puta, prvi oko 23 sata, drugi u četiri ujutru a treći oko 7.30. Dodao je da je svake noći uznemiren kada vidi koliko ljudi umre i koliko se povećava broj zaraženih i podsetio je da se sve mere donose kako bi se sačuvali životi.
 
Vučić je naglasio i da ove godine Uskrs neće biti moguće slaviti u krugu šire porodice i sa prijateljima.
 
U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 247 novih slučajeva oboljevanja korona virus, ali i tri smrtna slučaja. Ukupno u našoj zemlji za sada ima 2.447 pozitivnih na virus i 61 preminuli.
 
Svetska zdravstvena organizacija nema preporuku za zemlje i regione koji su rešili da ublaže mere u borbi protiv pandemije korona virusa, ali ih podstičemo da to ne čine prerano, izjavio je portparol Kristijan Lindmajer.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: