Rusija i Kina spremaju zajednički lek protiv korone

Zivot i stil - Četvrtak 27.08.2020 - 10:57

Naučno-istraživački institut za vakcine i serume "I. I. Mečnikov" uputio je Kini predloge o zajedničkom radu, planirano je da se sprovode zajedničko istraživanje lekova za virus korona i prouče mehanizmi delovanja kovida 19, izjavio je naučni direktor Instituta Vitalij Zverev.

POsao tek na početku FOTO: Shutterstok POsao tek na početku FOTO: Shutterstok
"Sada radimo na ovom pitanju. Za sada je u toku proces usklađivanja. Poslali smo danas pismo sa predlozima, kineska strana je odreagovala, saopštili su da čekaju naše specijaliste u Kini", rekao je Zverev za Sputnjik.
 
On je istakao da ruski institut takođe spreman da prihvati kineske kolege za zajednički rad.
 
Za sada je teško reći vreme početka zajedničkog rada, tek je započeta faza zajedničkih predloga i razmena materijala, precizirao je Zverev.
 
Prema njegovim rečima, u toku zajedničkog istraživanja planirano je da se prouče mehanizmi delovanja virusa korona na organizam čoveka, njegovih svojstava, kao i sprovođenje istraživanja lekova za ovu bolest.
 
Ranije je objavljeno da su Rusija i Kina potpisale memorandum o razumevanju između Naučno-istraživačkog instituta za vakcine i serume „I. I. Mečnikov“ i Instituta za mikrobiologiju Kineske akademije nauka za stvaranje zajedničke laboratorije za istraživanje kovida 19.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: