Snouden o padu društvenih mreža: Svet je postao zdravije mesto na dan

Zivot i stil - Utorak 05.10.2021 - 12:55

Edvard Snouden, američki uzbunjivač i bivši obaveštajac koji je zbog obelodanjivanja tajnih špijunskih programa prebegao u Rusiju, oglasio se povodom pada Fejsbuka, Instagrama i Vocapa, ocenivši da je na jedan dan, svet postao zdravije mesto.

„Šta će se dogoditi sutra?“ FOTO: EPA-EFE „Šta će se dogoditi sutra?“ FOTO: EPA-EFE
„To što Fejsbuk, Instagram i Vocap padaju u isto vreme svakako se čini kao lako razumljiv i popularan primer zašto razbijanje određenog monopola na najmanje tri dela možda nije loša ideja“, ocenio je Snouden na Tviteru.
 
U jednoj od niza poruka koje je objavio na ovoj društvenoj mreži, Snouden je napisao da pad Vocapa podsetnik „da bi ljudi trebalo da koriste neprofitnu, privatniju alternativu, kao što je Signal“.
 
Snouden je čak napisao i da su „internet divovi danas oflajn i da se više ne vraćaju“
 
„Šta će se dogoditi sutra?“, upitao je on, a pod odgovore stavio: „Osvanuće zlatno doba“ i „Kolaps: Večeramo sa pacovima“.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: