Protest socijalista zbog lažnih potpisa

Izbori 2012 - Četvrtak 03.05.2012 - 15:57

Oko 50 pripadnika Pokreta socijalista u Čačku protestovalo je danas ispred Osnovnog suda jer nisu razmatrane krivične prijave protiv Demokratske stranke.

Socijalisti su nezadovoljni što još ništa nije preduzeto u sudu povodom krivične prijave protiv Demokratske stranke za koju tvrde da je falsifikovala potpise podrške kojima se njihova lista kvalifikovala za lokalne izbore.

Predsednik čačanskog odbora Pokreta socijalista Bratislav Jugović izjavio je novinarima da još nije dobio odgovor iz Osnovnog suda na krivičnu prijavu koju je podneo protiv demokrata, tvrdeći da su njihovu listu potpisima podržala i dva pokojnika, kao i da je bilo više falsifikovanih potpisa.

Prema njegovim rečima, policijska istraga oko te krivične prijave je u toku.

Zbog toga je Jugović zatražio da se lista DS "diskvalifikuje sa lokalnih izbora".

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da je neažurnost Osnovnog suda u Čačaku primer da u Srbiji tužilaštvo i pravosuđe ne rade kako bi trebalo i ocenio da je Ministarstvo pravde "partijska i politička organizacija", te da je reforma pravosuđa neophodna.

Skup je počeo i završen zvucima doboša, a okupljeni su uglavnom nosili crvene zastave socijalista.

Mondo

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: