U Vranju 71.416 birača

Izbori 2012 - Petak 04.05.2012 - 10:58

Vranjanci će moći da glasaju na 106 glasačkih mesta.

U ponoć je počela predizborna tišina, pred izbore koji će biti održani u nedelju, 6.maja.
 
Na teritoriji grada Vranja 106 biračkih mesta biće otvoreno u nedelju u sedam sati, a zatvoreno u 20 časova, kada prestaje predizborna tišina.
 
Pravo glasa na lokalnim izborima na teritoriji grada Vranja ima 71.416 birača.
 
Za predsedničke i parlamentarne izbore na području grada Vranja moći će da glasa 73.477 punoletnih građana.
 
Građani koji imaju biračko pravo i koji su upisani u jedinstveni birački spisak, mogu da ostvare svoje ustavno pravo i glasaju na predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima.
 
Svi birači treba da dobiju pismeno obaveštenje o danu i vremenu održavanja izbora sa brojem i adresom biračkog mesta na kojem glasaju i rednim brojem pod koji su upisani u izvod iz biračkog spiska.
 
Birač može da glasa i bez dobijanja tog obaveštenja.
 
Birač može da pristupi glasanju samo ako pruži na uvid biračkom odboru važeću ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu koji sadrže jedinstveni matični broj građana i fotografiju.
 

Birač koji želi da glasa, a nije u mogućnosti da dođe na biračko mesto, o tome može da obavesti birački odbor na dan glasanja najkasnije do 11 sati. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: