Biće skoro propast sveta

Seks i grad - Četvrtak 20.12.2012 - 13:50

Biće skoro propast sveta, nek propadne nije šteta, kaže jedan stari bećarac u kultnom istoimenom fiilmu Aleksandra Petrovića.

Detalj iz filma Detalj iz filma

Veliki Aca promašio je zamalo, al nema, nema, pa nam najave neku novu katastrofu.

Eto, sad, majanski kalendar i opšta propast koji nam on, kao, predviđa.

Bez da ulazim u ozbiljne implikacije svega što se dešava „kod nas i u svetu“, moram ipak da kažem da me čitava ta stvar zanima.

Sećam se tog leta, kad su najavili pomračenje sunca. Bio sam na Vlasini, i sam sa decom, po prelepom danu, pecao na jezeru.

Nigde žive duše, vlasti najavile, preko TV-a, znači zvanično, smak sveta.

Vranjanci ko Vranjanci, odma poverovali, pa živ čovek nema na ulici. Ko da će sunce da siđe i da nas lično ispeče ako smo napolju u za to nepredviđeno vreme.

Sad opet, nekom majanskom vraču se pripovraćalo od sinoćnje pijanke (možda su i oni slavili 19. decembra), pa otišao malo da iskulira, zaboravio da se vrati, ili ga bacili sa litice za primer drugim alhosima, i sad mi ovde drhtimo i čekamo smak.

I sama ta reč - smak - budi nekakvu nadu. Ćuti, mogao je da bude kraj sveta, pa tek onda ne bi znali gde da idemo za Novu godinu.

Drugo je tu nešto po sredi - klasično zamajavanje naroda. Ja po tome znam da su Habsburzi (crveno - crna koalicija) na vlasti.

Čim krene Pink da se širi, da svi prate jednu istu idiotsku seriju, i to tursku ili meksičku, čim krene inflacija, pretnje ratovima, jednom rečju propast svake vrste, oni su tu.

I, naravno, čim krenu pretnje kojime se nemoguće odupreti - pomraćenja, Katrine, počne da pada sneg ili jednostavno dođe do smaka sveta, oni su tu.

Znači, nisam im verovao, al su ljudi bili u pravu - sve je isto, samo njega nema.

Ali, ne bojte se, sve je u redu, do neke nove prilike.

Uostalom, ta da vam pričam, i vi živite u Srbiji, i ko zna koliko ste „smakova“ do sada videli.

I šta nas sve, ovakve kakvi smo, još čeka.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: