Izbori, šamaranje i špicare

Seks i grad - Sreda 09.05.2012 - 11:28

Bili izbori, pa prošli, a bilo i šamaranja i šutiranja. Pa i to prošlo, a uspesi ostali.

I posle izbora ima dan posle. Kako to izgleda na vranjskom primeru? U skoro svim izbornim štabovima radost i pokazivanje rezultata prvo iz delova grada u koji su stranke polagale najviše nade.

I svi su pobedili. Ljudi, da ne znamo da su izbori, poverovali da su svi slavili Đurđevdan. A nisu, nego su kao pobedili. Ali samo kao.

Svi su puni ponosa, a ipak kažu malo im glasova - očekivali ljudi više. Izgleda samo oni računaju da u politici koliko abrova, toliko i glasova.

Mi ostali stvari vidimo malo drugačije. Glasova ima koliko ima, a nedovoljno za sve. Kad se bolje razmisli, izgleda da su na izborima svi izgubili. Mi, glasači, najviše. 

A loše prošao i jedan ursovac što je javno kupovao glasove. Tuklo ga, prvo šamarima, pa posle i špicarom u zadnjicu. Al kažu, vratilo se na isto mesto za pola sata. Il ga nisu dobro špicovali, ili mu je izborna muka bila tolika da je morao da rizikuje i bolje špicovanje.

A ovi, šamarači, uviđavni neki ljudi, prvo mu skinuli naočare, vredne 500 evra, pa ga posle učili pameti. Al džaba, ti ga krsti, ono...                                                              

Ima onih koji su ispali iz prve lige, a ima i onih koji su izborili opstanak. Vitezovi Denzijevog okruglog stola dočepaše se svojih šest mandata.

Ako treba ovde biti mudar opravdano je reći - kako su se nadali, ili još bolje, kako su se predstavili i kako ih pamtimo, dobro se nisu i ispod cenzusa uda(vi)li.


Po izjavama radikala, mrskih gubitnika, ovo nije bilo vreme izbora,  nego kupovine i prodaje glasova. Kažu i da je nepravilnosti bilo na mnogo mesta.

Oni pošteno radili, i ostali ispod cenzusa, da prave društvo Novoj Srbiji. Eto kako onaj ko visoko leti, nisko pada. Pa posle zašto mrze Tomu? Pa eto zato.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: