Kad se žirafa zaženi

Seks i grad - Ponedeljak 15.10.2012 - 09:09

Dok ljudi skaču iz svemira na glavu, a Novak zarađuje milion dolara na sat, mi Vranjanci pravimo ajvar i živimo u svetu zaštićenom od svake moguće, ma kako male promene.

Mator sam ja momak, i mislio sam do skora da malo šta može da me iznenadi. 
 
Ali, život je to, i svašta se dešava pod kapom nebeskom, a nešto od tih dešavanja ume baš da iznenadi, do zabezeknutosti. 
 
Eto, Bote Nikolić slikao se za bilbord na kome pokazuje gde je Vranje. Bogu hvala da je i Evropa dočekala da ima ko da joj pokaže put do nas, ovako sakrivenih. 
 
Al ajde, čovek je, kaže sam, umetnik, a ne maneken, mada je u stvari direktor, pa mu nije ni zameriti. Mislim, umetnička sloboda ničim ne sme da bude ograničena. 
 
Al na primer Palma nije umetnik, pa čak ni majstor svog zanata, a svako normalno biće u ovoj zemlji zabezeknuo je praveći svadbu za žirafe u svom zoološkom vrtu u Jagodini. 
 
Čega se pametan stidi, tim se ludo diči, reče nekada davno neki pametni Srbin, pa nam ta sentenca uđe i u svakodnevni govor. 
 
Omrznuti Jelko Kacin reče, i jednom i pogodi, da bi u svakoj normalnoj zemlji, posle žirafske svadbe, Palma pao sa vlasti. 
 
Da, samo što Srbija nije normalna zemlja, pokazali smo to i sebi i svetu nebrojeno mnogo puta. 
 
Eto, sada nam je obećano da će u Vranje doći neki "Geox", čuvena modna firma za koju niko nije čuo ovde. 
 
I još da će tim povodom, mislim rešenošću da dođe, dobiti i 9.000 evra po novozaposlenom radniku. 
 
Sve je to lepo, ali, tako daleko od ostvarenja. Setih se, i kad je Savas Janji dolazio u Vranje, pričao je o budućnosti, o tome kako se mora raditi i sopstvenoj želji da vidi nasmejane ljude na ulici. 
 
Da, be, to je onaj iz "Zambera". 
 
I tada su se mnogi utrkivali da dokažu da su baš oni zaslužni što je "Zamber" baš ovde došao da nam uzme 6.000 evra po radniku. 
 
I sada je utrkuju, oko "Geox"-a, iako od tog posla još ništa osim mastila na ugovorima nema. 
 
A običan svet se krsti, levom i desnom: nit ima fabrike, nit radnika, nit plata, nit zidanja, ničega, a lokalni političari bi da se potuku ko je zaslužan za to nemanje. 
 

Al tako nam je kako nam je. I sami smo krivi. Mi smo ih birali.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: