Pad u raj

Seks i grad - Petak 28.09.2012 - 14:05

U nedelji kada je Vranje konačno dobilo izlaz na more, a bebe nastavile da umiru od temperature kao neizlečive bolesti, grad je ipak potresla vest drugog kvaliteta.

Nekadašnja voditeljka lokalnih treš televizija, čulo se, postaje glodur RTV Vranja. 
 
Redakcija tog "javnog servisa" danima je na fejsu bila u ludilu, a sada je u šoku - posle njihove omiljene Ljubice, za šefa im dolazi, kako reče jedan od njih, "osoba nedostojna funkcije koju će obavljati". 
 
Ni sa novinarskom, ali i ostalom čaršijom, stvar ne stoji bitno drugačije - majko mila, zar se i to može, pita se većina "posvećenika" medijskih poslova. 
 
Nasuprot tome, glas razuma kaže da Ivanu Đorđević treba prihvatiti kao spasioca posrnule lokalne televizije, koju su, udruženim snagama, direktor, uredništvo i novinari pretvorili u seosku birtiju, u kojoj je pojavljivljanje pristojnog sveta čudna i nepoželjna pojava. 
 
Uostalom, Ivana je i vlasnica frizerskog salona, pa i na tom polju može mnogo da učini za "javnu" redakciju. 
 
Kuća koja sebi tepa "javni servis", a košta građane 40 miliona dinara godišnje, sa preko 50 zaposlenih, nema snage da proizvede više od pola sata sopstvenog programa, nego stalno uvodi neka nova lica, "po projektu", ima samo jedno pravo - da se nada da će ih Ivana spasiti blata u kome trenutno tavore. 
 
No, što su u blatu, to ništa, nego što im je u njemu lepo, to je nekako čudno. 
 
Jedna od zvezda te stanice pitala je premijera Dačića da posle obraćanja novinarima, koje je trajalo preko sat vremena, nešto i kaže za "javni servis", valjda specijalno. 
 
Pa ga pitala šta misli o činjenici da Medijska strategija podrazumeva obaveznu privatizaciju, ili gašenje TV Vranja, pošto ga nema među povlašćenim stanicama, koje će postati "javni servisi". 
 
- Pa, neka se ugasi, ako to ne smeta lokalnim vlastima, što bi meni smetalo - pričaju da je odgovorio Dačić. 
 
Ni to nismo videli na lokalnoj televiziji, jer je čak i premijer cenzurisan. I zato tamo treba da dođe Ivana, da kao profesionalac koji toj kući nedostaje reši makar deo ogromnih problema koji tamo postoje. 
 
Na poslednjem istraživanju slušanosti radio Vranje nalazi se nekoliko kilometara iza OK Radija. Zašto je to tako? Zašto petoro ljudi pravi bolji, brži, kvalitetniji i omiljeniji program od onolike svite novinara državne stanice? 
 
E, o tome neka brine Ivana. A gradonačelnik Antić mora samo da odgovori na jedno pitanje - šta to finansira Grad Vranje, zapravo građani ovoga grada? 
 
Želi li se zadovoljiti potreba građana za informacijom, ili se želi promocija treš kafanskih bendova, nesređenih zaljubljenika u seks srednjih godina, promocija dvojnog morala, površnosti i informativnog mraka? 
 
Ako država iz svoje kase plaća informisanje građana, zašto onda troši 40 miliona godišnje na TV Vranje? Tamo ima samo precvalih lepotica, zbunjenih početnica, neopredeljnih seksualaca i zalutalih "Simpovaca". 
 
Koja to onda tajna veza postoji između televizije na izdisaju i gradske vlasti? E, i to će Ivana, kad preuzme posao, morati da otkrije. 
 
Nama, običnim smrtnicima, ostaje da se i dalje čudimo i krstimo levom i desnom rukom, u nastojanju da preživimo ovo što nas je snašlo. 
 
Lepo je meni govorio tata - sinko, i od lošeg uvek ima gore. I nisam, do skora, verovao da je baš toliko u pravu. 

SSB  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: