NOVI gradski stadion za DVE GODINE

Seks i grad - Subota 11.02.2017 - 07:41

U petak je u Vranju predstavljen program u okviru kojeg se sprovodi rekonstrukcija gradskog stadiona, koja će doći kao plod saradnje sa bugarskom opštinom Montana u okviru IPA programa koji većinski finansira EU.

Sa sastanka u Vranju FOTO D. Ristić/OK Radio Sa sastanka u Vranju FOTO D. Ristić/OK Radio

Program pod nazivom „Unapređenje sportske infrastrukture kao osnove za razvoj mladih sportskih talenata“ se sprovodi u okviru prekogranične saradnje između Srbije i Bugarske, a pod okriljem Evropske Unije.

Program su predstavili zamenik predsednika opštine Montana, Tihomir Antonov sa saradnicima, gradski većnik za sport Nenad Đorđević i pomoćnik gradonačelnika Vranja Slavoljub Stojmenović.

Za projekat koji predviđa paralelnu rekonstrukciju stadiona u Vranju i Montani, EU je letos odobrila po 266.000 evra, od čega lokalna samouprava treba da izdvoji 15 odsto, a EU 85 odsto sredstava.

Ugovor je zvanično potpisan 18. novembra prošle godine i rok za njegovu realizaciju je 24 meseca, a nosilac projekta je opština Montana.

Zamenik predsednika opštine Montana u Bugarskoj, Tihomir Antonov se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i angažovanju na projektu.

- Naša opština radi ukupno četiri projekta prekogranične saradnje sa lokalnim samoupravama u Srbiji.

Ovo je prvi projekat koji imamo sa Vranjem i finansijski je najveći.

Zadovoljan sam saradnjom sa našim partnerima i ubeđen sam da ćemo projekat završiti na pravi način
– rekao je Antonov.

On je najavio i odigravanje fudbalskih utakmica između najmlađih sportista Vranja i Montane na rekonstruisanim stadionima.

Gradski većnik Nenad Đorđević je istakao da je projekat namenjen deci predškolskog i školskog uzrasta.

- Veoma mi je drago da ćemo mi jedan ovakav projekat ostvariti, jer smo to zacrtali i u našoj strategiji sporta.

Nadam se da će ovo biti samo zamajac i da će ovakvih stvari biti i u narednom periodu
– rekao je Đorđević.

Projekat rekonstrukcije gradskog stadiona u Vranju podrazumeva zamenu travnatog pokrivača veštačkom travom i postavljanje rasvete.

- Ukoliko sve bude kako treba, Grad će konkurisati i za sledeću fazu rekonstrukcije, kojom bi bili obuhvaćena sanacija atletske staze i pratećih objekata – rekao je pomoćnik gradonačelnika Slavoljub Stojmenović.

Pored unapređenja sportske infrastrukture, projekat ima za cilj da doprinese razvoju omladinskog sporta, sa posebnim osvrtom na prekograničnu saradnju, osnosno povezivanje mladih u regionu.
 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: