PODELA GRADSKIH PARA: Humani IGRAORCI

Seks i grad - Utorak 18.04.2017 - 13:01

Na konkursu grada Vranja za dodelu sredstava za projeke udruženjima iz oblasti društvenog i humanitarnog rada za prvu polovinu ove godine, novac je dobilo 17 udruženja, među kojima i KUD „Sevdah“.

Sa jednog od nastupa Sa jednog od nastupa

Devetočlana komisija je dodelila ukupno 5,75 miliona dinara za 17 projekata ili programa.

Jedan od najvećih pojedinačnih iznosa, 700.000 dinara, dobio je KUD „Sevdah“ za projekat „Promocija kulturnog nasleđa i tradicije Vranja i juga Srbije u prvoj polovini 2017. godine“.

Istovremeno, na konkursu je odbijen program narodne kuhinje Crvenog krsta.

Gradski većnik za nevladine organizacije i nacionalne manjine i predsednik konkursne komisije Dejan Bajramović kaže za OK Radio da je komisija odlučivala po uslovima konkursa.

- Na ovom konkursu nije baš precizno definisano da samo socio-humanitarne organizacije dobijaju sredstva, već i društvene i organizacije koje se bave drugim delatnostima.

Tako se i „Sevdah“ našao među onima koji su dobili novac.

Što se tiče narodne kuhinje, u budžetu je izdvojen novac za njihove programske aktivnosti, tako da oni mogu, ali i ne moraju da prođu na ovom konkursu
  – kaže Bajramović.

Na pitanje da li je bilo i drugih prijavljenih projekata koji se bave socio-humanitarnim pitanjima, Bajramović odgovara da projekti koji nisu dobili novac nisu ispoštovali uslove konkursa.

Najveći novčani iznos konkursna komisija je dodelila Udruženju za mentalno nedovoljno razvijenim osobama, 850.000 dinara, Međuopštinskoj  organizaciji gluvih i nagluvih, 750.000 dinara i „Sevdahu“ 700.000 dinara.

Značajnije iznose su dobili i Međuopštinska organizacija Saveza slepih,  600.000 dinara, SUBNOR 600.000 dinara, Udruženje osoba sa paraplegijom 300.000 dinara i udruženje EUROS, koje je dobilo 350.000 dinara za projekat „Društvena odgovornost devijantnog ponašanja mladih“.

Nešto manje para izdvojeno je i za programe i projekte Društva za cerebralnu paralizu, Odbora za ljudska prava, Društva srpskih domaćina, Dečijeg saveza, Pokreta za jednakost i Udruženja penzionera.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: