ZABRANA ZAPOŠLJAVANJA: Ne treba ni dozvola GRADONAČELNIKA

Seks i grad - Četvrtak 09.03.2017 - 08:53

Vlastodršci u Vranju nastavljalju oštro zapošljavanje, ovoga puta u lokalnim javnim ustanovama, uprkos zabrani zapošljavanja.

Nova lica u Narodnom univerzitetu FOTO OK Radio Nova lica u Narodnom univerzitetu FOTO OK Radio

Prema najnovijim podacima, nove radnike, doduše na određeno vreme, dobili su i Centar za talente i Narodni univerzitet.

Danijela Stojmenović Trajković, direktorka Centra za talente, navodi da za ovakav potez ima dozvolu gradonačelnika, koji je ranije najavio da ni u jednom javnom preduzeću ili ustanovi u gradu, ni jedan direktor ne može nikog da zaposli bez njegovog odobrenja.

- Po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima angažovali smo jednu osobu, i to zbog povećanog obima poslova oko organizovanja takmičenja.

Zaposlili smo pravnika na četiri meseca, jer je gradonačelnik na toliko i dao dozvolu
- kaže Stojmenović Trajković.

Direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević kaže da nema dozvolu gradonačelnika za novo zapošljavanje, ali dodaje da angažovanje ljudi na zamenama zbog bolovanja i odsustva drugih, ne smatra novim zapošljavanjem.

- Primamo ljude na zameni na određeno vreme na dva do tri meseca.

Trenutno imamo jednu osobu koja je zamenila čoveka koji je uzeo neplaćeno odsustvo na tri meseca.

Morala sam da angažujem drugu, jer po sistematizaciji moram da popunim to radno mesto, jer mi je potrebno zbog obavljanja aktivnosti i poslova NU.

Kada primate nekog da radi zbog toga što je neki radnik na neplaćenom, za to vam ne treba dozvola, jer vi ne povećavate broj zaposlenih, nego popunjavate samo upražnjeno mesto
- kaže Dimitrijevićeva.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: