Slušam, a ne znam čemu sve to

Seks i grad - Ponedeljak 20.08.2012 - 09:33

Priznajem, nisam bio da gledam vranjski "Nišvil".

Ne što me ne interesuje, nego što mislim da džez nije za stadione. Da jeste, još bi se neko osim Nišlija i Vranjanaca setio da tamo pravi džez koncerte. 
 
Al svejedno, lepo je što su to Vranjanci imali prilike da vide. Doduše, bina je bila pogrešno postavljena, ili pa Vranjanci nisu znali na koju stranu da gledaju. 
 
Posle prvotnog oduševljenja, svi su shvatili da treba satima da se stoji, pa je gro publike preselio na tribine. I tako, publika je gledala u Kafe bar, a bina u "Leon". Nerazumevanje jedno. 
 
E, da je samo to - iz nerazumevanja, RTV Vranje odmah posle kraja zadnje svirke pustila odjavnu špicu. Pa kad je krenuo bis, nastavili prenos, pa posle vratili špicu još jednom. 
 
Nema da fali. Šest sati je trajao koncert, zbuni se čovek. 
 
Ono, mnogo je tu stvari smešno u čitavoj priči. Na primer, gradonačelnik Antić ovih dana, a baš povodom "Nišvila", pronašao je spasonosnu sintagmu, koju danas njegovi obožavaoci koriste kao bajalicu - "sve što u kulturi radimo, radimo u korist pozorišta". 
 
Pa su tako obećali da će naredne godine uplatiti "Nišvilu" 800.000 dinara, u korist pozorišta li, šta li, malo ko će shvatiti. 
 
Sličnu mantru ponovio je i gradski većnik za kulturu Goran Stanković, pričajući o organizaciji "Dana Vranja". Sve što ćemo da potrošimo na ovu priredbu ide u korist pozorišta, rekao je Stanković. 
 
Pa ćemo imati prilike da nekoliko dana pratimo neke bendove kako nešto sviraju. Malo narodno, malo zabavno, malo mešano, i do zore. Pa ko voli. 
 
Zanimljivo je da je odmah do Stankovića, na sednici OO "Dana Vranja", sedeo glavom i bradom Miroslav Cera Mihajlović, pesnik ovdašnji. Šta će pa on tu, gde se pa skoro isključivo priča o muzici, zapravo lakoj zabavi za gladni i dokoni narod? 
 
Odgovor na ovo pitanje verovatno znaju Stanković i njegovi, a nama ostaje samo da nagađamo kako je došlo do ovog povratka u prošlost, do ovog tumaranja po mraku i ovog traženja identiteta tamo gde ga nema i po definiciji ga ne može biti. 
 
E sad će združeni dvojac Mihajlović - Stanković da nam priredi još jedno lako zezanje - izbor za Mis karanfila, iza koga odmah slede "Dani Vranja". 
 
Dakle, tako se ovde vidi kultura: džez, pa karanfilke, pa na kraju sobor. 
 
Još ako na priredbe svrate i Toma i Mali Sloba, gde će nam biti kraj? 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: