Šta su ZNACI krivi?

Seks i grad - Ponedeljak 27.11.2017 - 10:33

Saobraćajni znak kod zgrade Komiteta u Vranju oboren je tokom vikenda, što je postala uobičajena slika na gradskim ulicama gotovo svakog ponedeljka.

Uobičajena slika nakon noćnog provoda za vikend FOTO: D. Ristić/OK Radio Uobičajena slika nakon noćnog provoda za vikend FOTO: D. Ristić/OK Radio

Dejan Stanojević, direktor  Sektora za puteve u vranjskom “Vodovodu”, kaže da je nalog za zamenu već izdat i da će ovo preduzeće izvšiti popravku.

Godišnje se ošteti, uništi ili pokrade stotinak, pa i više saobraćajnih znakova na teritoriji grada, što je pozamašna šteta za lokalnu samoupravu.

Dobar deo njih se uništi u saobraćajnim nezgodama, ali prema dosadašnjem iskustvu, najveći broj ipak strada u divljanju huligana i to tokom noći, nakon povratka iz provoda.

Osim onih koji stradaju u noćnom bahaćenju huligana, veliki broj znakova se jednostavno ukrade za “domaćinske” potrebe.

Naročito su na ceni znakovi zabrane i obaveze zbog okruglog oblika, pa su zgodni za pečenje paprike ili kao poklopci za kazane, ali ni noseći stubovi nisu za bacanje.

- Jednom prilikom smo u Trebešinju pronašli špalir u vinogradu napravljen od stubova za saobraćajne znake.

Koriste i za ko zna koje druge namene, a Grad trpi štetu – kaže Stanojević.


Inače, cena saobraćajnog znaka iznosi 2.500 dinara bez PDV-a po komadu.

Tome treba dodati i noseće stubove za znakove, koji koštaju po 1.700 dinara, uz troškove postavljanja od 1.100 dinara po stubu.

Računica kaže da svaki novopostavljeni saobraćajni znak košta oko pedeset evra.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: