Užas je moja furka

Seks i grad - Petak 07.09.2012 - 13:21

Dan prođe, "Dani Vranja" nikako. A i kad prođu, čini se, vreme slavlja tek počinje.

Priča se da će ovogodišnji "Dani Vranja" koštati čak šest miliona dinara. Igralo se, pevalo, radovalo, a Građanin, onaj koga niko ništa ne pita, sve to lumpovanje platiće iz svog džepa. 
 
Ono, kaži branitelji, svaki grad ima neke svoje dane - neki ludaje, neki belmuža, neki vina, neki rakije, ali niko kod kuće ne pravi svoje sopstvene dane. 
 
Pa valjda nam je svaki dan u Vranju dan Vranja! Ili, obzirom na sastav stanovništva, i treba praviti "Dane Vranja", da se podsetimo da smo Grad, a ne Bujkovac, Masurica, Kozji Dol... 
 
Ali, bilo, pa prošlo. Ima se, može se, i ma kakvu glupost neko može da smisli, onaj prebogati Građanin sve to ima da plati, makar bio toliko siromašan da nema ni leba da jede. 
 
Količina neukusa, šunda, kiča i dvoličnosti viđena ovih dana u Vranju zaista je zabrinjavajuća, čak i za društvo koje tone u totalni mrak varvastva, nezainteresovanosti, prostote i neukusa svake vrste. 
 
No, da je samo to. Evo, usledila je proslava 7. septembra, sa pevanjem, pucanjem i vencima počasti. 
 
I govori, koji nas vraćaju duboko u pedesete godine prošlog veka. Još jedno orgijanje razočaranih komunista, poraženih staljinista, nedorađenih demokrata. I to na očigled grada i sveta. 
 
Ne sumnjam da sledi još neko slavlje, još muzike, igre, pesme, žderava i šljemanja na Građaninov račun. Ima se, može se, a sad, u nedostatku bilo čega ozbiljnog, i mora se. 
 
Pitanje - čemu sve to - taj lažni sjaj, ta loše glumljena veselost, taj karasevdah koji služi samo za prikrivanje straha pred stvarnošću, još niko nije ni postavio, niti će na njega dati odgovor. 
 
Može im se - narod im je dao poverenje, i imaju pravo da više nikoga ništa ne pitaju, i da šenluče, dan i noć, dok se svet kakav mi poznajemo ruši, bez nade da će ikakav umesto njega izgrađen biti. 
 
Ono, i nije problem što je šenlučenje od državnih para njihova furka. 
 
Problem je što užas, ponovo, postaje naša uobičajena, dnevna furka. 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: