Cena nekretnina na minimumu

U fokusu - Ponedeljak 01.10.2012 - 10:57

Na tržištu nekretnina na jugu Srbije, cene su sve niže, a u ponekim opštinama dosežu i svoj istorijski minimum.

Ilustracija Ilustracija
Tako se, zbog velikih migracija, cena kvadratnog metra stana u Bujanovcu i Preševu, zavisno od lokacije i ponude, kreće i do 300 evra bez PDV-a.
 
Nedžat Behljulji, vlasnik kompanije „Elhan komerc“, koja se bavi proizvodnjom stanova za tržište, kaže da je, zbog konstantno veće ponude od potražnje, cena kvadratnog metra stana u Bujanovcu i Preševu ide i do 300 evra.
 
- Na žalost, zbog velikih migracija sa celog juga Srbije, kvadrat stana u Bujanovcu je na istorijskom minimumu, 500, 400, a često i do 300 evra. Slična je situacija i sa kućama - kaže Behljulji.
 
Vladimir Zaharijev, predsednik opštine u Bosilegradu, kaže da toj sredini i nema ponude stanova, a cene porodičnih zgrada su neverovatno male.
 
- Danas se u Bosilegradu, u samom gradu, porodična stambena zgrada od 200 kvadrata, na dva sprata, sa dvorištem, može da kupi za iznos od 20 do 25 hiljada evra - kaže Zaharijev.
 
Najveća cena stanova na jugu Srbije je u Vranju, a kreće se oko 600 evra po kvadratu.
 
- Sve što proizvedem za tržište, ja i prodam. Kod mene je kvadratni metar stana 600 evra, plus PDV - kaže Boban Zlatanović, vlasnik gradjevinske firme „Meteor“ iz Vranja.
 
U opštinama juga Srbije ništa bolja situacija nije ni sa cenama obradivog zemljišta, koje su tradicionalno male zbog usitnjenosti parcela.
 

- U Vranjskoj Banji, pored Morave, tamo gde može da se redovno navodnjava, metar obradivog zemljišta košta od jedan do 1,5 evra, a u brdovitim predelima najviše do pola evra - kaže Branislav Stevanović iz Vranjske Banje. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: