CRNOTRAVCI saniraju PAŠIN KONAK

U fokusu - Sreda 15.11.2017 - 12:23

Nakon dva neuspela tendera za sanaciju zgrade Narodnog muzeja u Vranju, kao i muzej kuće Bore Stankovića, do kraja ove nedelje trebalo bi da bude potpisan ugovor sa firmom “Balkan” iz Crne Trave koja će raditi na ovom projektu.

Muzej čeka dunđere. Foto: OK Radio Muzej čeka dunđere. Foto: OK Radio

Saša Stamenković, direktor Narodnog muzeja u Vranju,  pojašnjava da je firma „Balkan“ specijalizovana za ovu vrstu radova.

- Firma “Balkan” je bila jedini ponuđač koja se javila na ponovljeni tender za izvođenje radova na sanaciji Narodnog muzeja.

Istekao je zakonski rok za žalbu na izbor ponuđača za zgradu Selamluka, a do kraja ove nedelje ističe i rok za Muzej kuću Bore Stankovića i tada ćemo potpisati ugovor sa firmom „Balkan“, koja se kao jedini ponuđač  javila  i za sanaciju Muzej kuće
- navodi Stamenković.

Čim sa izvođačem bude potpisan ugovor, Ministarstvo kulture bi trebalo da  izvrši transfer odobrenih 10 miliona dinara iz budžeta za ove  namene.

Nakon toga trebalo bi da se krene i sa prvim radovima, koji su prema najavama izuzetno složeni i zahtevni  i obuhvataju konzervaciju i stabilizaciju kompletne zgrade.


- Radovi podrazumevaju otkop i izradu drenažnih kanala i betonsko ojačanje oko cele zgrade.

Trebalo bi zameniti napukli drveni stub na samom ulazu zbog stabilnosti objekta i konzervirati dva preostala.

U unutrašnjosti su neophodni učvršćivanje međuspratne konstrukcije i kompletno svih delova od drveta kao i tavanica i prozora.

Krov na zgradi Selamuka rekonstruisan je pre tri godine, tako da se u tom delu neće ništa menjati
- navodi Stamenković.

On dodaje i da će u dogovoru sa izvođačima radova biti dogovoreno eventualno celokupno izmeštannje postavki i ljudstva Narodnog muzeja, ili pak smao pojedinih delova.

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: