"Dani albanske komedije" u Preševu

U fokusu - Petak 02.11.2012 - 11:19

U Preševu je u toku pozorišni festival „Dani albanske komedije“ koji je otvoren u sredu.

Detalj sa jedne od predstava Detalj sa jedne od predstava

Druge večeri festivala u prepunoj sali Doma kulture „Abdula Krašnjica“  nastupio je ansambl teatara „Istref Begoli“ iz Peći sa predstavom „Privatna večera“ Petera Šefera u režiji Beriše Burguće.

Ovaj, deveti po redu festival „Dani albanske komedije“ otvoren je Šekspirovom „Bogojavljenskom noći“ u izvodjenju glumaca Narodnog pozorišta iz  Prištine  u  režiji Ilira Bokšija.

U petak će se publici u Prešvu predstaviti Profesionalni teatar iz Mitrovice, a potom slete nastupi Nacionalnog teatara komedije iz Tirane,  Albanskog teatar iz Skoplja, Teatra „Dodona“ iz Prištine i  Teatra „Bilis“ iz Fiera (Albanija).

Festival „Dani albanske komedije“ koji se završava u sredu 7. novembra, finansijski su pomogli Ministarstvo kulture Republike Srbije i opština Preševo.
 
Ovogodišnji festival protiče u znaku 100. godišnjice od formiranja Narodne Republike Albanije, a za predstave u Preševu i Bujanovcu vlada veliko interesovanje s obzirom na skoro simbolične cene ulaznica od 100 dinara.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: