Još jedan sajam zapošljavanja

U fokusu - Petak 26.10.2012 - 13:37

Sajam zapošljavanja u Vranju održan je u petak u hotelu “Vranje”, u organizaciji vranjske filijale Nacionalne službe zapošljavanja.

Detalj sa Sajma Detalj sa Sajma
Na sajmu je  učestvovalo 20 poslodavaca kojima je potrebno 200 radnika. 
 
Na svakom štandu firme su istakle koliko im je radnika i kog profila potrebno. 
 
Iako su najtraženija zanimanja iz obućarske struke, tekstila i trikotaže,  vlasnicima vranjskih firmi nedostaju i ekonomisti i pravnici. 
 
Među traženim zanimanjima su stolari, tapetari kao i prodavci. Ovoliko interesovanje nezaposlenih do sada nije zabeleženo. 
 
Ana Vladković osam godina čeka posao u struci. 
 
Završila je Poljoprivrednu školu i kaže da je popunila nekoliko prijava i razgovarala sa nekoliko poslodavaca.
 
Marija Jovčić predstavnik preduzeća „ Morava enterijeri“, kaže da firmi nedostaju magacioneri i lakireri. 
 
Dragana Nakić portparolka NSZ objašnjava da se efekat Sajma zapošljavanja prati u narednih šest meseci.   
 
- Ponude su vrlo jasne, a sva lica imaju jednake šanse u ovom trenutku da konkurišu i na najbolji način se predstave poslodavcima. Sajmovi su moderan oblik povezivanja, potreba tržišta rada, odnosno poslodavaca i nezaposlenih – kaže Nakićeva. 
 
Sajam zapošljavanja otvorio je Dejan Tričković, predsednik vranjske Skupštine, koji je kazao da je nezaposlenost najveći problem Vranja i da bi rešavanjem tog problema bila rešena i migracija stanovništva. 
 
Na posao u Vranju trenutno čeka 8.700 lica, a stopa nezaposlenosti je za 25 odsto veća u odnosu na ostali deo Srbije, pokazuju statistike. 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: