JOŠ MILIONA za pse lutalice

U fokusu - Utorak 24.01.2017 - 09:00

Grad Vranje raspisao je javnu nabavku za humano zbrinjavanje pasa lutalica, pošto je istekao ugovor sa lokalnom „Veterinarskom stanicom“ koja je radila vakcinaciju, sterilizaciju i čipovanje napuštenih životinja, i u čijoj je nadležnosti prihvatilište za pse u Davidovcu.

Psi na ulicama Vranja: Nerešiv problem? FOTO OK Radio Psi na ulicama Vranja: Nerešiv problem? FOTO OK Radio

Marina Đorđević, gradska većnica za oblast ekologije kaže da najbolji ponuđač ne mora da bude sa teritorije grada  Vranja, već mogu da se prijave firme iz čitave Srbije koje se tim poslom bave.

- Tender  podrazumeva da se uradi klinički pregled pasa lutalica, sterilizacija, vakcinacija, čipovanje, dezinfekcija, deratizacija i dezinsekcija, zatim hranjenje pasa lutalica i njihovo čuvanje - kaže Đorđevićeva.

Ponuda je otvorena do četvrtka 26. januara, a prema objavljenom konkursu, reč je o javnoj nabavci male vrednosti, ali nije navedeno o kojoj sumi je reč.

Iz Službe za javne nabavke kažu da pre četvrtka i zvaničnih otvaranja ponude ne mogu da obelodane vrednost ove javne nabavke.

- Reč je o javnoj nabavci male vrednosti koja može da bude najviše pet miliona dinara.

Praksa je da procenjena vrednost, ne sme unapred da se kaže, kako bi ponuđači dali realne ponude.

Ako kažemo da je javna nabavka tri miliona, ponuđači će štelovati svoje ponude recimo na  2,9 milona
- pojašnjavaju u Službi za javne nabavke.

Izuzev prihvatilišta za pse u Davidovcu, na teritoriji Vranja nema drugog prihvatilišta.

Nela Cvetković, izvršni direktor „Komrada“, pojašnjava da šinterska služba hvta pse i odvozi ih u prihvatiliše u Davidovcu.

- Pse vozimo tamo gde nam kažu, ako neko bude prošao na konkursu a da je van Vranja, vozićemo ih tamo.

Sve troškove hvatanja i transporta životinja plaća lokalna samouprava.

Zahtev za plaćanje i radni nalog overava zooinspekcija, i na taj način naplaćujemo troškove od lokalne samouprave.

Mi imamo problem što troškove naplaćujemo  po broju uhvaćenih životinja, a ne po pređenoj kilometraži
- navodi Cvetkovićeva.

Inače, prihvatilište za pse u Davidovcu u nadležnosti je “Veterinarske stanice”, i sa mestima za oko sedamdesetak pasa, nema dovoljno kapaciteta za zbrinjavanje svih životinja koje „Komrad“ tamo odveze, pa se nakon sterilizacije i čipovanja, životinje ponovo vraćaju na ulicu.

Ranijih godina za ove namene grad je izdvajao oko dva miliona dinara, plus za odštetu građanima koje su ujele napuštene životinje.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: