Ko su Pahomijevi dobitnici?

U fokusu - Ponedeljak 22.10.2012 - 08:09

Vranjska Eparhija nije propustila priliku da na poseban način obeleži 20 godina stolovanja vladike Pahomija u Vranju, bez obzira na sve kontroverze koje su pratile ovaj period.

Trpeza ljubavi u vladičanskom Dvoru Trpeza ljubavi u vladičanskom Dvoru
U vladičanskom Dvoru 17. oktobra sakupio se cvet Pčinjskog okruga, privredni, kulturni i politički, naravno na način na koji su domaćini bili spremni da to prihvate. 
 
Tako, među gostima nije bilo lidera naprednjaka i narodnog poslanika Dragana Nikolića, jednog od advokata koji su vodili proces protiv vladike Pahomija zbog seksualnog zlostavljanja maloletnika. 
 
No, zato su se među dobitnicima arhijerejskih gramata vranjske Eparhije našli Budimir Mihajlović, načelnik Pčinjskog okruga, te bivši i sadašnji gradonačelnici Miroljub Stojčić i Zoran Antić. 
 
Priznanje je dodeljeno i generalu Milosavu Simoviću, Goranu Stefanoviću, predsedniku Gradskog odbora DS-a, književniku  Miroslavu Ceri Mihailoviću i njegovoj supruzi Sunčici Denić. 
 
Na svečanoj "trpezi ljubavi" našli su se i direktor televizije Zoran Veličković, šef policije Slađan Velinović, slikar Jovica Dejanović i mnogi drugi. 
 
Selektivno, eparhija je pozvala i predsednike opština iz regiona, pa je tu bio i predsednik Bosilegrada Vladimir Zaharijev, a nije bilo predstavnika vlasti u Preševu i Bujanovcu…
 
U jedinom komentaru ovog za crkvu novog načina obeležavanja određenih istorijskih datuma, načelnik Okruga Budimir Mihajlović kaže da su dobitnici gramata "oni koji su pomagali crkvu".
 
- Episkop Pahomije na ovaj način odao je priznanje onima koji su imali neke doprinose u vranjskoj Eparhiji. Polaskani smo dobijanjem ovih gramata, jer je crkva stub naše vere. Nije malo biti 20 godina na čelu jedne Eparhije i na tome čestitam vladiki Pahomiju  – kaže Mihajlović.
 

Takođe, na svečanoj liturgiji unapredjen je i veliki broj monaha i sveštenika u više činove. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: