Lakše u zatvor nego kod doktora

U fokusu - Utorak 18.09.2012 - 14:15

Vranjanac Srba Mitić (55), iako ozbiljno bolestan, već tri godine ne može da dođe na red za pregled na mangnetnoj rezonanci u Nišu.

Mitić Mitić
– Više od 10 puta sam pokušavao da zakažem rezonancu u Nišu, ali bezuspešno. Nedavno sam otišao lično u Klinički centar i lekari na odeljenju radiologije su mi zakazali pregled za februar naredne godine. 
 
Nečuveno je da ja sa jakim bolovima živim još pola godine, a da rođaci i prijatelji lekara i direktora idu preko reda. Čisto sumnjam da je gužva toliko velika, da pre februara ne mogu da mi odrade magnetnu rezonancu. Verovatno čekaju koji dinar da im dam - počinje priču Mitić. 
 
On čak nije uspeo ni da dođe do ovdašnje lekarke Vesne Stojković, za koju čak sumnja da je "medicinske sestre sakrivaju". 
 
– Uvek kada odem da nađem doktorku Vesnu, sestre me vrate pod izgovorom da nije tu ili traže da zakažem prijem kod doktorke. A to zakazivanje odložiće sve za još nekoliko meseci. 
 
Čovek će pre da uđe u zatvor pored svih čuvara, nego u lekarsku ordinaciju neurologije vranjskog Zdravstvenog centra - kaže Mitić. 
 
On napominje da lekovi koje je dobio od doktorke Vesne Stojković ne pomažu jer ga samo uspavaju, a glavobolja ne prolazi. 
 
Sa druge strane, doktorka Stojković kaže da ona ne može da utiče na rok zakazivanja magnetne rezonance. 
 
– Ja tu stvarno ne mogu da pomognem. Ne mogu da se setim zbog čega pacijenta nisam poslala na skener u Vranju, ali verovatno nije hteo, pošto ljudi sve žive oko sebe slušaju osim nas stručnjake. 
 
Obzirom da je reč o konstantnim glavoboljama istog intenziteta, mogu da odbacim tumor kao eventualno oboljenje. 
 
Ja ne znam kada je on dolazio da me traži, ali na kraju krajeva ne mogu ja baš sve pacijente koji dođu odmah da pregledam, jer mi dolaze svakakvi - kaže Stojkovićeva. 
 

Ona podseća da se nezadovoljni pacijenti mogu obratiti zaštitniku u Zdravstvenom centru koji postupa po svakoj žalbi. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: