Psi lutalice haraju Bujanovcem

U fokusu - Subota 27.10.2012 - 10:57

Bujanovački azil za pse ne funkcioniše, što za posledicu ima, čak i prema ocenama zvaničnika, ulice pune pasa lutalica.

Ilustracija Ilustracija
Lokalna vlast u Bujanovcu, 2010. godine, u selu Klenike otvorila je azil za pse lutalice, pa je tada sa ulica te varoši uklonjeno preko 500 pasa.
 
Ceo taj posao lokalnu vlast je koštao 3,2 miliona dinara, a sama odluka o otvaranju azila, bila je jedna od retkih za koju su tada glasali odbornici i pozicije i opozicije.
 
- Dve poslednje godine azil za pse ne radi, a bujanovačke ulice su ponovo pune pasa lutalica - konstatuje Miodrag Milković, direktor Veterinarske stanice iz Bujuanovca, kojoj je bila poverena organizacija ovoga posla.
 
On objašnjava da je tada sa lokalnom upravom sklopljen ugovor, sa aneksom kojim će se svake godine regulisati cena brige o azilu i psima.
 
- Dve godine već lokalna vlast ne želi dogovor u vezi sa aneksom ugovora, a Veterinarska stanica nije u obavezi da sama finansira ovaj projekt - nastavlja direktor Milković i podseća da je opštinski budžet tada ostao dužan Veterinarskoj stanici 1,2 miliona dinara.
 
Načelnik odeljenja za privredu i finansije Aca Antić kaže da takvi podaci stoje, da je azil za pse sagradjen, ali da u budžetu sada nema para za za njegovo izdržavanje.
 
- Tačno je da dve godine iz budžeta nismo finansirali azil za pse. Ja se nadam da ćemo sada, s obzirom da rebalans budžeta još nije prihvaćen, naći makar i minimalna potrebna sredstva za tu namenu - kaže Antić.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: